r
Nosalty Logó

Muffin alaprecept Zsanna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna
Muffin alaprecept Zsanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék (ízlés szerint)

Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék (ízlés szerint)

Összesen 3460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék (ízlés szerint)

Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4979 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1310 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    2022 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.1 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 3460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék (ízlés szerint)

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta száraz hozzávalóit egy tálban elkeverjük.
  2. A folyékony hozzávalókat is összekeverjük.
  3. A száraz és a folyékony alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, hogy csomómentes és finom, krémes legyen, majd hozzáadjuk a fent felsorolt „töltelékek” bármelyikét.
  4. A kész tésztát olajozott muffin-sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 28 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 29295
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet évekkel ezelőtt egy áruházlánc reklámkiadványában találtam. Elég sokszor elkészítettem már, így remekül ki tudtam tapasztalni, hogyan viselkedik a tészta aszalt gyümölccsel, csokoládéval, idénygyümölccsel, lekvárral, stb. Az eredeti recept 2 (2 dl-es) pohár finomlisztet ír, nekem a gyakorlatban azonban az 1-1 pohár finom- és rétesliszt keverék vált be a legjobban. Néha narancsos olívaolajjal készítem a tésztát, de az olvasztott vaj is remek állagúvá teszi. Érdemes kipróbálni mákkal is, ilyenkor kb. 20 dkg darált mákot keverek a tésztába, és a muffin formát a következő módon töltöm meg: 1 ek tészta, 1 tk lekvár és újabb 1 ek tészta. A tetejére tehetünk csoki- vagy cukormázat is, de hagyhatjuk „meztelen” is. Ez a recept tényleg Jolly Joker! A képen ribizlis-csokis verzió látható. Jó kísérletezést kívánok mindenkinek, a variációknak kizárólag az egyéni fantázia, és a kreativitás szab határt.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék (ízlés szerint)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...