Muffin alaprecept Zsanna konyhájából
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
19g finomliszt68 kcal
-
19g rétesliszt68 kcal
-
13g tej7 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
14g barna cukor55 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
10 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Töltelék (ízlés szerint)
-
6g étcsokoládé34 kcal
-
6g mazsola19 kcal
-
41 kcal
-
15 kcal
-
3 kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g rétesliszt546 kcal
-
100g tej56 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
115g barna cukor437 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Töltelék (ízlés szerint)
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
50g kókuszreszelék330 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
15g finomliszt55 kcal
-
15g rétesliszt55 kcal
-
10g tej6 kcal
-
8.5g napraforgó olaj75 kcal
-
11.5g barna cukor44 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
8 kcal
-
1.2g sütőpor1 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
Töltelék (ízlés szerint)
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
5g mazsola15 kcal
-
33 kcal
-
12 kcal
-
3 kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 622.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 253 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.7 g
Zsír
-
Összesen 147.5 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4979 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 1310 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 2022 mg
-
Nátrium 1218 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 491.1 g
-
Cukor 220 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 182.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 344 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 655 micro
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 498.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Hozzávalók
Tészta
-
1 bögre rétesliszt
-
2 db tojás
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 citromból nyert citromhéj
Töltelék (ízlés szerint)
-
5 dkg étcsokoládé
-
5 dkg mazsola
-
5 dkg kókuszreszelék
-
5 dkg aszalt szilva
Elkészítés
Tészta
- A tészta száraz hozzávalóit egy tálban elkeverjük.
- A folyékony hozzávalókat is összekeverjük.
- A száraz és a folyékony alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, hogy csomómentes és finom, krémes legyen, majd hozzáadjuk a fent felsorolt „töltelékek” bármelyikét.
- A kész tésztát olajozott muffin-sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 25 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 28 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 29295
- Feltöltés dátuma: 2013. április 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ezt a receptet évekkel ezelőtt egy áruházlánc reklámkiadványában találtam. Elég sokszor elkészítettem már, így remekül ki tudtam tapasztalni, hogyan viselkedik a tészta aszalt gyümölccsel, csokoládéval, idénygyümölccsel, lekvárral, stb. Az eredeti recept 2 (2 dl-es) pohár finomlisztet ír, nekem a gyakorlatban azonban az 1-1 pohár finom- és rétesliszt keverék vált be a legjobban. Néha narancsos olívaolajjal készítem a tésztát, de az olvasztott vaj is remek állagúvá teszi. Érdemes kipróbálni mákkal is, ilyenkor kb. 20 dkg darált mákot keverek a tésztába, és a muffin formát a következő módon töltöm meg: 1 ek tészta, 1 tk lekvár és újabb 1 ek tészta. A tetejére tehetünk csoki- vagy cukormázat is, de hagyhatjuk „meztelen” is. Ez a recept tényleg Jolly Joker! A képen ribizlis-csokis verzió látható. Jó kísérletezést kívánok mindenkinek, a variációknak kizárólag az egyéni fantázia, és a kreativitás szab határt.