Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyoróvajas banánkenyér

Mogyoróvajas banánkenyér
Mogyoróvajas banánkenyér
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a mogyoróvajat meg a banánkenyeret. Érdekesnek találtam a kettő összepárosítását.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Puha vajat keverjünk ki mézzel, és kenjük meg a sütiszeleteket vele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket keverjük el a szódabikarbónával meg a sóval.
  2. Egy nagy tálban a vajat keverjük el a cukrokkal. Adjuk hozzá a tojásokat, a villával pépesített banánokat, a mogyoróvajat, a mézet meg a vaníliát. Keverjük simára.
  3. Adjuk hozzá a liszt felét, éppen csak forgassuk össze vele. Öntsük hozzá a másik felét meg a tejet, és ezzel szintén csak addig keverjük, amíg egynemű lesz.
  4. Kivajazott kenyérformába öntjük.
  5. Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon, lassan sütjük. Amikor kész, 10 percig hagyjuk hűlni a formában, késsel körbevágjuk a szélénél, és tortarácsra borítva hagyjuk teljesen lehűlni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 24x16x8 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 2 878
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

banánkenyér mogyoróvajjal, banánkenyér, mézes-mogyoróvajas banánkenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

390
finomliszt 15 dkg
tönkölybúza liszt 15 dkg
szódabikarbóna 1.5 teáskanál
0.5 kávéskanál
vaj 12 dkg
cukor 10 dkg
barna cukor 10 dkg
tojás 2 db
banán 3 közepes db
mogyoróvaj 20 dkg
méz 10 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
tej 80 ml
vaj 1 dkg