Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Adventi gyümölcskenyér

Adventi gyümölcskenyér
Adventi gyümölcskenyér
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A receptet egy konyhamagazinban találtam,egy hétig puhán marad a süti,hűvös helyen. Graham liszttel sütöttem,finomliszttel mutatósabb,mert látszanak a tésztában a gyümölcsök.Használhatunk a kandírozott citrus-mix helyett apróra vágott aszalt szilvát,aszalt barackot,de citrom és narancshéjat ilyenkor mindenképp reszeljünk bele.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat,a sárgákat kikeverjük cukorral,vajjal,sütőporral,vízzel,citromlével.
  2. Hozzákeverjük óvatosan a kemény habbá vert fehérjét ,a mazsolát , kandírozott gyümölcsöket és az apróra tördelt csokit,végül a lisztet.
  3. 180 fokon sütjük 10 percig, majd a sütőt közepes lángra állítjuk, és még lassan sütjük kb. 40 percig, tűpróbáig.
  4. Langyosan rákenjük a porcukorból és narancsléből kevert mázat.
  5. Tetejét kandírozott gyümölccsel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 007
elküldve: 6
receptkönyvben: 368
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcskenyér kandírozott gyümölcsökkel, narancsos mázas gyümölcskenyér

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vicka
Vicka Wed, 2012-12-26 13:42

Ezt egészen biztosan így ebben a sorrendben szoktad elkészíteni?
Próbálod ki úgy, hogy a lisztet hamarabb teszed bele és a végén a felvert fehérjét a gyümölcsökkel, jobb, szellősebb marad a tészta, nem esik úgy össze a fehérje.

Ignacio
Ignacio Sat, 2011-11-19 23:06

Most lettem kész,nagyon finom lett.Szerintem hasonlit az ize egy fajta kuglofhoz amit nemrég ettem.

vikomano
vikomano Mon, 2010-12-20 15:19

Szia Hajni!

A lisztet mikor teszem bele? csak mert azt nem látom a leírásban... Gondolom mielőtt a tojásfehérjét belekeverem, ugye?

Viki

kh
Jahin / kh Mon, 2010-12-20 19:19

Szia Viki!Bocsi,ez kimaradt,de javítottam...Én a kikevert sárgákhoz adom a habot és csak legvégén az átszitált lisztet,kanalanként.Hajni

693
tojás 5 db
finomliszt 40 dkg
vaj 20 dkg
cukor 20 dkg
étcsokoládé 10 dkg
mazsola 10 dkg
kandírozott narancshéj 7.5 dkg
kandírozott citromhéj 7.5 dkg
citromlé 1 citromból nyert
víz 0.5 dl
sütőpor 1 csomag
narancslé 5 ml
porcukor 3 ek
koktélcseresznye 10 db
kandírozott narancshéj 1 ek