r
Nosalty Logó

Zserbó 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Zserbó 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1215 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 9713 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 451 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 1215 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    552.4 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    209 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4425.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    761 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1111.8 g
  • Cukor
    597 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3146 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    2311 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 9713 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 451 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A dióbelet megdaráljuk, összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
  3. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
  4. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk.
  5. Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.
  6. Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.
  7. Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 ek rummal, rászórjuk a cukros dió felét.
  8. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal és rászórjuk a dió másik felét.
  9. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk.
  10. Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 30 perc alatt szép világos barnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  11. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat:
  12. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal és a margarinnal együtt.
  13. Folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük és egyenletesen elosztva ráöntjük a tésztára.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 187832
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon kiadós, sokáig elálló, klasszikus sütemény, de az arányok és az összetevők kisebb változtatásával sokféle variációban készítik. Az én tepsim mérete 38 x 28 cm.

Hozzászólások (38)

BorsiRitus

Elkészítettem, de egy kicsit variáltam a recepten. 5 tojássárgáját és dupla annyi lisztet tettem bele. Kellemes, finom, puha tészta lett bel?le.

Törölt felhasználó

életem els? zserbóját készítettem ,és ezzel a recepttel, isteni finom lett.

Muci

Szia "kicso" ! Gratulálok a sikeredhez. Örülök, hogy els?re sikerült és finom lett a zserbó. Üdv.: Muci

babyka59

Nálunk nagyon édesszájú mindenki,nincs nemsikerült sütemény,mindenev?k vagyunk.Rég a kedvencem a zserbó,van is pár receptem,de most ezt próbáltam ki.Jól sikerült a dicséret majd este,a Mikulást is megkinálom.Nektek is kellemes Mikulás járást kivánok!Mi itt Erdélyben ápoljuk a hagyományokat még ameddig lehet,sok puszi mindenkinek,nagyon szeretem az oldalt!!!!

Törölt felhasználó

sziasztok én cukrász vagyok de nem kötöszködésnek szánom : egyszerübb ha a rumot 4 ek vagy izlés szerint alevárral kikevered egyébként karácsony nálunk nem mulik el zserbó nélkül köszi a receptet Üdv:Berni

Törölt felhasználó

most állok neki nagyon izgulok mi sül ki bel?le az el?z? tanács szerintem jó ötlet igy mindehová jutt a rumból tuti a recept

Törölt felhasználó

Ez a recept kiváló !!!!! mindenkinek javasolni tudom süsse meg !!! Egy kis praktika a csokimázhoz:: a felolvasztott csokihoz én 2 ev?kanál baracklekvárt és 1 evékanál olajat teszek, a vajat- margarint elhagyom! a lekvártól jól vágható, az olajtól szép fényes lesz :):) Próbáljátok ki. Jó sütögetést és Áldott Békés karácsonyt, Boldog Uj Évet !!!! mindenkinek :)

anyamaci 22

Ma megsütöttem,nagyon finom lett!Kész csoda! Békés Karácsonyt mindenkinek!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a receptet. Az utasításokat követtem, laza tészta, pompás sütike lett! Kellemes ünnepeket kívánok!

Törölt felhasználó

Szinten eletem elso zserboja. Finom lett. Koszi a receptet!

manna113

Kedvencem a zserbo, de eddig nem mertem kiprobälni. Tegnap megsütöttem, csak fel adagot, mert feltem elrontom. Nagyon finom lett... el is fogyott gyorsan. Ma megint meg kellett sütnöm :) Köszi a receptet!

Muci

Minden kedves hozzászólónak ! Köszönöm a visszajelzéseket. További sikeres sütés-f?zést és nagyon boldog új évet kívánok. Muci

Anzsalej

Kedves Muci! Légyszíves segíts nekem abban, hogy ha én a nagy gáztepsiben szeretném ezt elkészíteni (kb 40 X 40 -es), akkor az arányokat hogyan változtassam, hogy az enyém se legyen laposabb, mint a te általad készített? Köszönöm el?re is! Ui: több receptedet próbáltam már, szimpatikus az izlésed, ezért is a te zserbódat választottam.

Anzsalej

Ja és még annyit, hogy margarin helyett én vajat és zsírt használok. Ennél a sütinél ez rendben lenne e? Ha igen, milyen keverési arányt ajánlasz?

Muci

Kedves Anzsalej ! Ahogy számolom a tepsid kb másfélszerese az én tepsimnek, tehát minden hozzávalóból másfélszeres mennyiséget vegyél.( A megadott mennyiség felével növeld meg a hozzávalókat. ) A margarin helyett nyugodtan használhatsz vajat, ha zsírt is akarsz hozzá adni az kb egynegyed rész legyen. Remélem tudtam segíteni. Üdv.: Muci

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.