r
Nosalty Logó

Mogyorós-karamellás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Mogyorós-karamellás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Az alaphoz

A sajtkrémhez

A karamellhez

Összesen 765 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Az alaphoz

A sajtkrémhez

A karamellhez

Összesen 7633 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Az alaphoz

A sajtkrémhez

A karamellhez

Összesen 338 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 765 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    531.9 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4370.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    889 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1426 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.8 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1874 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1841 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 7633 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 338 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Az alaphoz

A sajtkrémhez

A karamellhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A kekszet kézzel törjük apróbb darabokra, és a mogyoróval együtt tegyük késes betétű aprítógépbe és daráljuk finomra.
  2. A vajat olvasszuk fel és adjuk a morzsához, valamint dobjunk hozzá egy csipet sót. (Ha a keksztől nem lenne elég édes, akkor kevés cukrot is tehetünk még bele.)
  3. Alaposan keverjük össze, majd simítsuk egy kivajazott és sütőpapírral bélelt tortaformába, és tegyük a hűtőbe fél órára.

A sajtkrémhez

  1. A fehér csokoládét törjük össze, majd a tejszínnel együtt vízgőz felett olvasszuk fel.
  2. A krémsajtot kanalazzuk keverőtálba, adjuk hozzá a tojásokat, a csokoládés-tejszínes keveréket, és kézi habverővel dolgozzuk simára.
  3. Kaparjuk hozzá a vanília magjait, és két részletben szitáljuk hozzá a cukrot és a lisztet, majd keverjük csomómentesre.
  4. Öntsük az egészet a pihentetett kekszalapra, majd tegyük 150 fokra előmelegített sütőbe kb. egy órára. Akkor lesz jó, ha a teteje már éppen barnulni kezd, a széle már szilárd, de a közepe még kicsit rezgős.
  5. A megsült tortát hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük a hűtőbe 4-5 órára vagy akár egy teljes éjszakára.

A karamellhez

  1. A cukrot a vízzel együtt öntsük egy lábosba, majd közepes lángon kezdjük el melegíteni.
  2. Amikor teljesen elolvadt a cukor és bugyogni kezd, vegyük feljebb a lángot, és addig főzzük, amíg borostyánszínű nem lesz.
  3. Ekkor húzzuk le a tűzről, óvatosan öntsük hozzá a tejszínt, adjuk hozzá a sót, majd tegyük vissza, és közepes lángon addig főzzük, amíg a karamell újra fel nem olvad. Ha kész, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  4. A kihűlt karamellkrémet öntsük a torta tetejére, és díszítsük mogyoróval. Jót tesz neki, ha újra hűtőbe rakjuk, mert még sűrűbb lesz rajta a szósz, de ha nem bírjuk ki, akkor ehetjük már most is.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23 cm-es tortaforma
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 935
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 105760
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Azt hiszem, még soha nem készítettem sajttortát, de miért nem? Pedig olyan egyszerű az egész, és elképesztő finom is! Két oka lehet, hogy eddig vártam vele. Egy, rengeteg sajt kell hozzá. Kettő, rengeteget kell rá várni. Na jó, egy éjszakát, de az is több, mint amit egy ember átlagosan kibír, hogy ne nyúljon hozzá a kész sütihez.

Hozzászólások (6)

kdiana8608

Nagyon jól néz ki ez a torta, szeretném megcsinálni ehhez szeretnék tanácsot kérni. Milyen krémsajtot ajánlanál ehhez a tortához? Csak philadelphia lehet vagy esetleg nagyobb kiszerelésben kapható, valamivel gazdaságosabb "friss sajt" is szóba jöhet? Esetleg mascarpone bár azzal sem lenne túl olcsó :)

Dávid

Én Philadelphia natúr krémsajtot használtam hozzá. Elvileg bármivel lehet helyettesíteni (mascarponeval is), de tartok t?le, hogy az íze nem lesz ugyanolyan.

pityputy

Szia, mekkora tortaformában készítetted?

KisMancs

Kedves Ízhuszár! Mekkora tortaformához van a recept? Köszönöm: Rami

Dávid

Kedves Rami, 23 cm-es tortaformában kényelmesen elfér! ízHUSZÁR

Törölt felhasználó

Kedves Ízhuszár! Szeretném ma megsütni ezt a tortát,de csak 26 cm-es tortaformám van.Hogyan változnak az arányok.

bobóci

Segítsen, légyszi, valaki, aki már elkészítette! Most álltam neki az összeállításnak, és meglep?dve tapasztaltam, hogy a hajdúsági krémsajt meglehet?sen sós íz?, amit a porcukor sem nyom el. Ezért azt gondoltam, biztos elnéztem valamit, elmentem, és vettem a kommentek között is szerepl? Philadelphiát (az ezüstöt, tudomásom szerint az a natúr), de mikor itthon kibontottam, éreztem, hogy ez is sós. Akkor most mi van? Ez adja a különlegességét, vagy kétszer is rosszul választottam a boltban? Túl betoji vagyok, így végül mascarponéval csinálom, de most már furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy hol van az igazság (a cs?römet meg böki a krémsajtokra kidobott pár ezer forint..).

biborkaa

ha natúr Philadelphia-t vettél, akkor az biztosan nem sós, s?t a Hajdúsági sem az. amit érzel, az egy alapíz, aminek lennie kell, hiszen ezeket alapvet?en kenyerek ízesítésére/megkenésére találták ki. Amúgy van édes és sós sajttorta is, mindkett?be ugyanolyan krémsajt kell, az összetev?kt?l kapsz teljesen más végeredményt. nem kell megijedni, jó lesz az :) a mascarpone nem jó, mert az túl zsíros és állagra sem ugyanaz.

bobóci

Lehet, hogy nem a 'sós' a jó szó rá, de nekem furcsa volt édesítve. A válaszod értesít?je a süt? cseng?jébe csipogott bele, úgyhogy ez bizony már így marad (500 g mascarpone+ 250g krémsajt), de az illata csábító. Legközelebb majd még egy harmaddal bátrabb leszek :) Köszi a gyors választ!

Tamas

namivan?

Hozzávalók

Az alaphoz

A sajtkrémhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek