r
Nosalty Logó

Karamellás sajttorta aureliavadaszan konyhájából

aureliavadaszan
Karamellás sajttorta aureliavadaszan konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Alap

Töltelék

Sós-karamellás szósz

1148
Kalória
17.8g
Fehérje
84.4g
Szénhidrát
82g
Zsír
53.2g
Víz
183.9g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
64.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Alap

Töltelék

Sós-karamellás szósz

Összesen 1148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Alap

Töltelék

Sós-karamellás szósz

Összesen 4585 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Alap

Töltelék

Sós-karamellás szósz

Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 1148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    328.1 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2436.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    1818 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    337.6 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    212.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    799 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    737 micro
Összesen 4585 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 365 kcal

Elkészítés

Alap

  1. Béleljünk ki egy tortaformát sütőpapírral (22 cm). A morzsa állagúra tört zabkekszet keverjük össze az olvasztott vajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk a tepsi aljába. A biztonság kedvéért (hogy sütés közben ne folyjon ki a vaj) tekerjük be a forma alját és oldalait alufóliával. Ha megvan, tegyük félre vagy a hűtőbe. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés).
  2. A tojásokat keverjük krémesre a kétféle cukorral, majd 2-3 adagban keverjük hozzá a mascarpone-t is, addig, amíg sima krémes állagú nem lesz. Reszeljük bele a citrom héját, és öntsük bele a citromlevet. Ha megvagyunk, vegyük elő a kekszalapot, és öntsük rá a krémet.
  3. Süssük 35 percig, majd ha langyosra hűlt, tegyük éjszakára a hűtőbe pihenni. (Sütés közben ne ijedjünk meg, ha a vége felé elkezd púposodni, és a közepe még lötyög, ez így lesz jó, így tökéletes).
  4. Másnap a szószhoz egy lábasban (közepesen-magas lángon) melegítsük fel a vizet, citromlevet és cukrot. Bírjuk ki, hogy nem keverjük, de ha mégis hozzányúlnánk, csak addig keverjük, míg a cukor el nem olvad (de inkább ne). Amíg forr, folyamatosan figyeljük, nehogy odaégjen!!
  5. Amikor elkezd karamellillatot árasztani, és szép aranybarna-borostyán színű lesz, öntsük hozzá a habtejszínt és a sót. Fröcskölni fog, úgyhogy csak óvatosan!
  6. Keverjük el jól, és forraljuk még fél percig, majd tegyük félre hűlni. Ha kihűlt a szósz, öntsük rá a kihűlt tortára, majd a tetejét tetszés szerint díszítsük földimogyoróval. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Ezt a sajttorta alapreceptet már számtalanszor variáltam: először csokibevonattal készült, majd citromosabb változatban, és volt, amikor gyümölcs került a tetejére. A névnapos barátom kérésére most kevésbé édesen és sós-karamellás öntettel a tetején sütöttem meg. Próbáljátok ki Ti is, nem fogjátok megbánni (és a karamell ne riasszon el, egyáltalán nem bonyolult)!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...