r
Nosalty Logó

Mogyorós brownie házi őszibarackfagyival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Mogyorós brownie házi őszibarackfagyival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A brownie-hoz

A házi fagyihoz

Az öntethez

Összesen 782 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A brownie-hoz

A házi fagyihoz

Az öntethez

Összesen 6260 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A brownie-hoz

A házi fagyihoz

Az öntethez

Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 782 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    343.8 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    992 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7010.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    2031 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    2736 mg
  • Nátrium
    1516 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    761 g
  • Cukor
    576 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1395.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1328 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1986 micro
  • β-crypt
    1129 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2275 micro
Összesen 6260 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A brownie-hoz

A házi fagyihoz

Az öntethez

Elkészítés

A brownie-hoz

  1. Fagyi készítése:
  2. A házi fagyihoz előző este betesszük a fagyigép alját a mélyhűtőbe.
  3. Másnap elkészítjük a barackpürét, összekeverjük a tejszínnel és a cukorral, majd fagylaltgépbe tesszük, ahol fél óra alatt elkészül.
  4. Visszatesszük a mélyhűtőbe.
  5. Brownie készítése:
  6. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habnak felverjük.
  7. A sárgáját a tejjel, az olajjal és a rummal kikeverjük.
  8. A harmadik tálban a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, kakaó, mogyoró, csoki, sütőpor) összekeverjük, majd alaposan géppel összedolgozzuk a tojássárgájás, olajos, tejes folyadékkal.
  9. A fejérjét már csak nagy lapáttal, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük az eddig készített masszánkhoz.
  10. Sütőpapíros tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. (Vigyázzunk vele, hogy ne süssük szárazra, az enyémben még folyós maradt a csokoládé!)
  11. Öntet készítése:
  12. A barackokat vékonyan megpucoljuk, kimagozzuk, és aprítógépbe rakjuk, amivel pépesre keverjük. Hozzáadunk még egy kevés barna cukrot is.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4688
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Ajánló

Gáboromnak, Bogimnak, Péteremnek és Manukámnak! Majd elfelejtettem, hogy 1 éve vagyok itt a Nosalty-n, tehát ez egy ünnepi édesség :)!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapomra Gábor fiamtól kaptam egy  fagyigépet. Már nagyon vártam, hogy hazajöjjenek, így a süti alapvalóit előkészítettem, de mikor megláttam a fagyigépet, rögtön más recept jutott az eszembe. A fagyikészítéssel még kísérleteznem kell, majd nézek itt az oldalon jó kis recepteket :). A brownie, mintha tudta volna, hogy most nagyon finomnak kell lennie, mert most sikerült a legfinomabbra :). Könnyű a tésztája, a csokidarabok meg folyósak maradtak.... Hát, volt sikere. :)

Hozzávalók

A brownie-hoz

A házi fagyihoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...