Mogyorós brownie házi őszibarackfagyival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
bokine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
A brownie-hoz
-
29g barna cukor109 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
8g törökmogyoró47 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
6 kcal
-
1g rum2 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
19g tej11 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
0g só0 kcal
A házi fagyihoz
-
50g habtejszín146 kcal
-
78g nektarin31 kcal
-
19g barna cukor71 kcal
Az öntethez
-
78g nektarin31 kcal
-
6g barna cukor24 kcal
Összesen
782
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
A brownie-hoz
-
230g barna cukor874 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
60g törökmogyoró377 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
46 kcal
-
8g rum18 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
150g tej84 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
A házi fagyihoz
-
400g habtejszín1168 kcal
-
625g nektarin250 kcal
-
150g barna cukor570 kcal
Az öntethez
-
625g nektarin250 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
Összesen
6260
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
A brownie-hoz
-
8g barna cukor30 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
2.1g törökmogyoró13 kcal
-
3.5g étcsokoládé19 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.3g rum1 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
5.2g tej3 kcal
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
A házi fagyihoz
-
13.9g habtejszín41 kcal
-
21.8g nektarin9 kcal
-
5.2g barna cukor20 kcal
Az öntethez
-
21.8g nektarin9 kcal
-
1.7g barna cukor7 kcal
Összesen
219
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 876.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.1 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 174.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 141 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 284 micro
Összesen
782
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 76.5 g
Zsír
-
Összesen 343.8 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 992 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7010.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 2031 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 566 mg
-
Foszfor 2736 mg
-
Nátrium 1516 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 761 g
-
Cukor 576 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1395.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1545 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 592 mg
-
Retinol - A vitamin: 1328 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1986 micro
-
β-crypt 1129 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2275 micro
Összesen
6260
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
A brownie-hoz
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1.5 dl tej
-
3 db tojás
-
1 csipet só
A házi fagyihoz
-
15 dkg barna cukor
Az öntethez
-
5 db nektarin
-
5 dkg barna cukor
Elkészítés
A brownie-hoz
- Fagyi készítése:
- A házi fagyihoz előző este betesszük a fagyigép alját a mélyhűtőbe.
- Másnap elkészítjük a barackpürét, összekeverjük a tejszínnel és a cukorral, majd fagylaltgépbe tesszük, ahol fél óra alatt elkészül.
- Visszatesszük a mélyhűtőbe.
- Brownie készítése:
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habnak felverjük.
- A sárgáját a tejjel, az olajjal és a rummal kikeverjük.
- A harmadik tálban a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, kakaó, mogyoró, csoki, sütőpor) összekeverjük, majd alaposan géppel összedolgozzuk a tojássárgájás, olajos, tejes folyadékkal.
- A fejérjét már csak nagy lapáttal, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük az eddig készített masszánkhoz.
- Sütőpapíros tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. (Vigyázzunk vele, hogy ne süssük szárazra, az enyémben még folyós maradt a csokoládé!)
- Öntet készítése:
- A barackokat vékonyan megpucoljuk, kimagozzuk, és aprítógépbe rakjuk, amivel pépesre keverjük. Hozzáadunk még egy kevés barna cukrot is.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24x34
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4688
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.
Ajánló
Gáboromnak, Bogimnak, Péteremnek és Manukámnak! Majd elfelejtettem, hogy 1 éve vagyok itt a Nosalty-n, tehát ez egy ünnepi édesség :)!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
bokine
76 recept
Születésnapomra Gábor fiamtól kaptam egy fagyigépet. Már nagyon vártam, hogy hazajöjjenek, így a süti alapvalóit előkészítettem, de mikor megláttam a fagyigépet, rögtön más recept jutott az eszembe. A fagyikészítéssel még kísérleteznem kell, majd nézek itt az oldalon jó kis recepteket :). A brownie, mintha tudta volna, hogy most nagyon finomnak kell lennie, mert most sikerült a legfinomabbra :). Könnyű a tésztája, a csokidarabok meg folyósak maradtak.... Hát, volt sikere. :)