r
Nosalty Logó

Mirinda szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kriszti
Mirinda szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 720 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 5756 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 189 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.6 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 720 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    359.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8516.4 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1393 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    2907 mg
  • Nátrium
    1399 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1926.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    1080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2513 micro
  • β-crypt
    444 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2283 micro
Összesen 5756 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.8 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az olajat, amivel egyneművé keverjük, majd beletesszük a citromhéjat. A sütőport elkeverjük a liszttel, amit a felvert tojások habjával váltakozva a tojássárgás masszához óvatosan hozzákeverünk, végül belehintjük a kakaóport is. A masszát egy 24 x 40 cm-es, magasabb falú, kivajazott-lisztezett tepsibe simítjuk.
  2. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!), majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  3. A túrót simára keverjük, hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a reszelt citromhéjat, és a kis citromlét is. A tepsiben kihűlt tészta tetejére kenjük.
  4. A felezett őszibarackokat vékony szeletekre vágjuk, majd a túrókrém tetejére ráfektetjük.
  5. A vaníliás pudingot kevés üdítővel simára keverjük, majd a maradék üdítőt, cukrot hozzáöntve gyakori kevergetés mellett sűrű zselévé főzzük. Még melegen a barackos túrókrém tetejére öntjük, elengyengetjük.
  6. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, hogy a vajas túrókrém megdermedjen.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 67
  • 7 napos nézettség: 150
  • Össznézettség: 212379
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mirinda szelet
Kriszti 24 recept

Célszerű a hűtőben tárolni, mert a vajas krém megolvadhat, így csak tálaláskor vegyük ki a hűtőből és akkor szeleteljük.

Hozzászólások (46)

Törölt felhasználó

szar a tesztaja hogy mondjam

Kriszti

Szia :) Most kétszer is átnéztem a receptet. Mi a baj vele? Az épít? kritikát szívesen fogadom, de a "szar" rövid, tömör magyarázat. Te hogy csinálnád? Bár tizenéve így csinálom a családnak és a vendégeimnek még soha nem volt vele gondja és el szokott fogyni az utolsó morzsáig...bár ízlések és pofonok, nem mindenki szeretheti ugyan azt további szép napot neked üdv Kriszti

Edit

Kedves Kriszti ! Ne tör?dj vele , hogy mit ír. Ez a süti így jó ahogy írtad. Nálunk is nagy kedvenc.Ha valakinek nem jön be valami , mert ugye nem lehet egy ízlésünk ,nem azt kell mondani rá , hogy "szar" hanem csak annyit , hogy "nemízlik". De tudod ez intelligencia kérdése:)) Úgy , hogy ne húzd fel magad ilyeneken , nem éri meg:))))) Üdv Edit

Edit

Kedves Kriszti ! Ne tör?dj vele , hogy mit ír. Ez a süti így jó ahogy írtad. Nálunk is nagy kedvenc.Ha valakinek nem jön be valami , mert ugye nem lehet egy ízlésünk ,nem azt kell mondani rá , hogy "szar" hanem csak annyit , hogy "nemízlik". De tudod ez intelligencia kérdése:)) Úgy , hogy ne húzd fel magad ilyeneken , nem éri meg:))))) Üdv Edit

Edit

Látod ketten is ezt állítjuk :)) hahaha......Edit

Törölt felhasználó

Szia! Megcsinálnám ezt a sütit, de nem tudom, hogy pontosan mennyi vaj kell bele. 1 csomag, az mit jelent? 1 kisebb kocka, vagy a nagyobb tégla? Illetve, nem értem, hogy mit?l fog összeállni a teteje, nem kell tenni bele zselatint? Az nagyon elrontaná szerinted? El?re is köszi a válaszokat.

Edit

Szia YKata. 25 dkg kocka margarin / Ráma / vagy amit szeretsz. A teteje a pudingtól fog összeállni . A pudingporhoz nem tejet öntesz hanem az üdít?t , és azzal f?z?d meg. Zselatin nem kell bele!!!!!! Nyugodtan csináld meg nagyon finom süti. Üdv Edit

Törölt felhasználó

Köszönöm az extra gyors választ! Megcsinálom, mert tényleg jól néz ki, és a túrót is imádom! :)

Kriszti

Sziasztok :) Edit köszi a gyors reagálást, gyorsabb voltál, mint én :))...Tényleg nem egyértelm? a vaj mennyiség,de ez már olyan régi családi recept, hogy mikor a gy?jteménybe került, még nem volt csak 25 dkg-os kiszerelés? margarin :)) Kata ne tegyél bele zselatin, mert beton keménység? lesz üdv. Kriszti

Edit

Nagyon szívesen . Remélem nem baj , hogy válaszoltam. Nekem is nagyon rég megvan ez a recept. Néha szoktam az alakján változtatni és nem tepsiben csinálom hanem muffin- hoz való papírt teszek sorba a tepsibe és ebbe töltögetem a tésztát , így sütöm meg és amikor kih?lt akkor nyomó zsákkal vagy kanállal teszem rá a túrókrémet és a pudingot is. Kicsit macerás , de a látvány nagyon klassz. Lehet hogy majd felteszem ide , csak attól tartok, hogy nem fogják elfogadni, mert már fent van a recept , igaz nem ilyen alakban. Legutóbb a kicsi fiam farsangjára csináltam így. Mindenkinek nagyon tetszett. Üdv Edit

Kriszti

Dehogyis, nincs semmi baj, köszi...és tényleg nagyon jó az ötlet amit leírtál, biztos nagyon látványos. Szerintem nyugodtan felrakhatnád, mert formailag teljesen más, és én is szívesen megnézném. szép napot :)) Kriszti

Törölt felhasználó

Még egy utolsó kérdésem lenne (délután állok neki a sütésnek). :) Milyen cukrot használjak a tésztához, a krémhez és a bevonathoz? Van itthon por- és kristálycukor is b?ven, de elég tanácstalan vagyok, hogy melyik részbe melyiket tegyem. Üdv.: Kata

Edit

Kedves YKata! A krémhez csak a porcukor jó, de a tésztához jó a kristálycukor is.Tehát a tésztához és a bevonathoz kristálycukrot használj , de a krémet csak porcukorral csináld:)))) Kellemes sütögetést és kellemesebb ünnepeket kívánok!! Na és sok locsolót:)))) Üdv Edit

Törölt felhasználó

Köszönöm a tanácsokat és az isteni receptet! Neked is hasonló jókat kívánok! :)

Törölt felhasználó

A sütemény fullextra! :) Bár az elején picit megijedtem, mert amikor kivettem a süt?b?l a tésztát h?lni, totál összeesett, szegény nagyon rosszul nézett ki. De aztán a végére egy kisebb "csoda" bontakozott ki bel?le. Köszönöm!!!!!! :)

Kriszti

Szia Kata! :) Örülök, hogy sikerrel jártál és elnyerte a tetszésedet. További szép napot, és kellemes ünnepeket. üdv. Kriszti

Edit

Kedves Kriszti ! Felraktam a Mirindás muffint és már meg is jelent :))) Üdv Edit

Kriszti

de kedves vagy, hogy szólsz :)...köszönöm szépen, üdv. Kriszti

Edit

Nagyon szívesen! Üdv Edit

Törölt felhasználó

Sziasztok. Te jóóó ég! Mi az, hogy szar. Jól képen kellene törölni azt a hozzászólót. Én egy 24 éves srác vagyok. El?ször ezt a sütit 18 évesen csináltam meg. Minden tökéletesen sikerült. Bár nekem a receptben anno egy egész "Rama" volt (nem tudom, hogy hány dkg egy kocka), de én sokalltam, ezért csak egy felet raktam a túróhoz. Tökéletesre sikerült minden! A szomszédasszonyaim felfalták, és azóta is zaklatnak, hogy ha megyek haza Magyarországra csináljak megint! :D Én a túróhoz szoktam tenni egy kis rumban áztatott mazsolát, a zselatinos részbe pedig mandarint szoktam rakni. Amikor megszilárdul, olyan mintha egy profi csinálta volna. Nem tudom, hogy fent van e itt a recept, mert most találtam meg ezt az oldalt, de fel fogom tenni a "almás krémes" receptjét. Az egy Isten nyalánkság! Aki meg azt mondja egy akármilyen kajára, hogy "SZAR", az gondolkodjon el rajta, hogy lehet hogy nem a süt?jével van a baj, hanem ? a béna, hogy egy ilyen egyszer? süteményt képes elrontani! laraed: egy linket be tudsz dobni ide, hogy megnézhessem a muffinjaidat? :D Köszönöm! Jó sütögetést!

P.

Oh, nincs veszve a világ! Férfiember, fiatal és f?z. :-))) Nem f?zöl nekünk? Üdv: AzEszter

Kriszti

Kedves Aryan.W...köszönöm a véleményed :)...tényleg szereti az én baráti,családi, ismer?si körömb?l is mindenki. Kíváncsisággal várom az almás receptedet...és jöhet a többi is :) további szép napot, és jó f?z?cskézést, Kriszti

Törölt felhasználó

Kedves Kriszti! Ez a recept egyszer?en szuper. Gyerek koromban ettem ilyet kb.14 éve,az íze most is ugyanolyan mint akkor. Kicsit dejavu érzésem volt.: ) Elkészítettem a családomnak ,és mind egy szemig elfogyott. Nem lehet bel?le eleget sütni,annyira nagy sikere volt. Köszönöm! Kedves "kritikus" hozzászóló!Már a 4 éves fiam is tudja hogy ételre nem mondunk olyat hogy sz..! Bár ez inteligencia kérdése!

Kriszti

Szia Melus! Köszönöm a hozzászólásodat, és örülök, hogy te is sütirajongók táborába tartozol :))...nálam is gyerekkori kedvenc és az én lányom is imádja, pici kora óta. Az meg, hogy valakinek nem ízlik, hát ne süsse és ne egye...nem er?szak a disznótor :))...szép napod, üdv. Kriszti

Törölt felhasználó

Szia! :) Ez a recept egyszer?en tökéletes! Gyönyör? lett a süti és ami még fontosabb hogy rendkívül finom! :) Igaz a túrókrém önmagában is nagyon fogyott... hihi Eddig mindig csak könny? receptekkel próbálkoztam, mint a muffinok - sós, édes - meg ilyen egyszer? f?étel félék, aztán ma délután azt mondtam na most megpróbálom a mirindás sütit merthogy olyan rég ettünk. El?ször azt hittem nehezebb lesz, valamiért az volt bennem, aztán puff... hirtelen ott van el?ttem a kész süti... ;) Köszönöm a receptet! Biztos hogy máskor is el?veszem majd. :) Üdv.: Tory

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.