r
Nosalty Logó

Nanuk dorcus konyhájából

dorcus89
Nanuk dorcus konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

810
Kalória
13.9g
Fehérje
88.5g
Szénhidrát
46.6g
Zsír
42.7g
Víz
120g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
63.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 810 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 4867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 810 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    279.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6105.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2446 mg
  • Nátrium
    1438 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    530.8 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    255.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1540 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    939 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 4867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 311 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótával kezdjük. A tojást, a cukorral 3-4 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a vizet, beleszitáljuk a lisztet, sütőport, majd fokozatosan kevergetve hozzáadjuk a darált diót is.
  2. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 170 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, kivesszük, hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk.

Krém

  1. Míg a piskóta megsül, elkészítjük a krémet. A tej felét feltesszük egy lábasba melegíteni, a másik felével elkezdjük a lisztet csomómentesre kikeverni, majd a lábasban lévő meleg tejhez öntjük a lisztes tejet, és elkezdjük felforralni. Egy kemény masszát kell kapnunk végeredménynek. Ezt hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A margarint habosra keverjük a kétféle cukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt tejes-lisztet, diót, és csomómentesre kikeverjük.
  3. Ezután az egyik piskótalapot megkenjük a krém felével, majd erre jön rá a másik piskótalap, végül krémmel fejezzük be a süteményt. Tetejére tehetünk darált diót vagy csokireszeléket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Anyukám gyerekkoromban sokszor készítette ezt a receptet, aztán valahogy feledésbe merült. Pár hete a buszon ülve egyszer csak ott volt a fejemben. Nem emlékeztem semmire belőle, csak annyi volt meg, hogy van egy diós süti, amit kislánykoromban ettem, és az íze ott volt a nyelvemen, iszonyatosan megkívántam. Hazamentem, és anyu egyből tudta, hogy a nanukról beszélek, és mellé sejtelmesen mosolygott. Majd elkezdte mesélni, hogy ezt a receptet az első szerelmének az anyukájától kapta. Már mindjárt értettem a mosolygást. :) Másnap elkészítette. Csak úgy a nosztalgia kedvéért.

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...