r
Nosalty Logó

Mini medvehagymás bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mini medvehagymás bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 495 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 2976 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 250 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 495 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6664.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    4565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    544 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 2976 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és fefuttatjuk.
  2. Kenyérsütőbe alulra tesszük az élesztős tejet, rá a joghurtot, olvasztott vajat, öregtésztát, majd a szilárdak következnek, mint a liszt, só, medvehagyma. Dagasztó programon gyúrjuk- kelesztjük (1,5 óra).
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 12 részre osztjuk, hosszúkás hengereket formázunk belőle.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól távol, tetejét megkenjük tojással, bevagdaljuk.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2203
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mini medvehagymás bagett
Évi néni 1830 recept

Buli negyedik fogása. Nem győztem egyik gépbe, másik gépbe pakolni a mindenféle tésztákat, de mivel többet használtam egyszerre, így elég haladós volt.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Mentve:-)))) Annyira guszta, és látszólagosan is fincsi, el szeretném majd készíteni.:-)) Van még medvehagyma? Minden esetre, nagyon guszta, köszönöm, el fogom készíteni.:-) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Évi néni

Kedves Éva-Anyóca! Én már szárítottat tettem, mert nem volt id?m keresni frisset, de nem látok már a piacon. Esetleg, ha újra van szezonja, meg kell próbálni eltenni a mélyh?t?be. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Drága Évi néni! Még küszködök Gyurival, aki TK rozslisztes, de nem akar dolgozni az a pernahajder, pedig már két hetes. Hogy addig de maradjunk házi kenyér nélkül, megcsináltam az öregtésztádat, tegnap óta a h?t?ben pihen a 3 csomagocskám. Kérdésem lenne, hogy szerinted ez a bagett m?ködne diétás süt?liszttel? Szigor van minálunk, mert a terhesség után van mit leenni magamról... :-P És pont ma kapom meg a legújabb szerzeményemet, a bagett-süt?t! :-D Ölellek, Dóri

Évi néni

Kedves Dórikám! Szerintem m?ködne, de olyan könny? péksüteményre ne számolj, mintha sima liszttel készítenéd. Ajánlanám az általam er?sen favorizált tönköly lisztet. Én sem ettem hosszú évekig kenyeret ,- úgy, hogy közben sütöttem,- de mióta a vércsoport diéta szerint megengedett tönköly és rozslisztb?l készítek kenyeret, ehetek mértékkel és nem hízok. Ajánlanám neked is, hogy nézz utána, neked mit szabad enni, és próbálj aszerint választani. Lehet, hogy ez lesz a megoldás. Télre én inkább javasolnám neked a kefires kovászt (Torma leírta) és az öreg tésztát ötvözni, mert akkor sikerélményed is lesz. Én a kovászt inkább a melegebb napokra tartogatom. Szeretettel: Évi néni

Törölt felhasználó

Kedves Évi néni! Jelentem, m?ködik diabetikus liszttel! Könny?, leveg?s, csodás a belseje és isteni ropogós a héja! Bár én nem a kilófaló lisztet használom, hanem a dia-wellness süt?lisztet... Láttad volna a 4 éves kislányom milyen élvezettel gyömöszölte a tésztát és csinált "kígyókat"... Imádja az ? szavaival élve az ilyen "dzsindzsós" munkákat. Még annyi kérdésem lenne, hogy az öregtésztát fehér tönkölyliszttel is készíthetem? Mert már csak egy csomagocskám van a h?t?ben, abból fog holnap készülni a csavart kiflid... :-) Ölellek: Dóri

Évi néni

Kedves Dóri! Akár sima lisztb?l, kenyér lisztb?l is, csak sima rozslisztb?l ne, mert az egy kulimájsz lesz. Én a tönkölyt azért favorizálom, mert a vércsoportom szerint ajánlott., és hiszek benne. Azel?tt mindig kenyér lisztb?l készítettem és jó volt. Úgy örülök, hogy ilyen elhivatott kenyérsüt? vagy. Mindenkit nagyon tisztelek, aki belefog. Kérlek írj, hogy sikerülnek a m?vek. Szeretettel ölel: Évi néni

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!