r
Nosalty Logó

Mini medvehagymás bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mini medvehagymás bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 495 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 2976 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 250 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 495 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6664.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    4565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    544 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 2976 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és fefuttatjuk.
  2. Kenyérsütőbe alulra tesszük az élesztős tejet, rá a joghurtot, olvasztott vajat, öregtésztát, majd a szilárdak következnek, mint a liszt, só, medvehagyma. Dagasztó programon gyúrjuk- kelesztjük (1,5 óra).
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 12 részre osztjuk, hosszúkás hengereket formázunk belőle.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól távol, tetejét megkenjük tojással, bevagdaljuk.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2253
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 20.

Receptkategóriák

Mini medvehagymás bagett
Évi néni 1830 recept

Buli negyedik fogása. Nem győztem egyik gépbe, másik gépbe pakolni a mindenféle tésztákat, de mivel többet használtam egyszerre, így elég haladós volt.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek