r
Nosalty Logó

Mini lekváros islerek

NS
Mini lekváros islerek
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

676
Kalória
7.5g
Fehérje
77.2g
Szénhidrát
38.2g
Zsír
18.7g
Víz
86.6g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
38.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 676 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 5394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 676 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    305.7 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3011 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    617.3 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    149.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1510 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 5394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 471 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral és a fahéjjal elkeverjük. Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd a kész tésztát fóliába téve több óra hosszára a hűtőbe tesszük.
  2. Később enyhén lisztezett deszkán, folpack vagy egy darab fólia alatt vékonyra nyújtjuk. Formával vagy ivópohárral karikákat szaggatunk.
  3. Előmelegített sütőben készre sütjük. Ne süssük túl, ne szárítsuk ki!
  4. A korongokat a lekvárral összeragasztjuk, és a vajjal, cukorral megolvasztott csokiba mártjuk, ezután érdemes őket rácsra tenni, míg a csokoládé megköt.
  5. Érdemes őket egy napig puhulni hagyni. Tetejét díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ki ne ismerné a híres Isler recepteket!? :) Már régebben töltöttem fel egy ilyen receptet, csak ennek kissé mégis eltérnek a hozzávalói! Mogyoróval is isteni finom - nagyon szeretem!!! És nagyon hamar nyoma sem volt a sütinknek! :P

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek