r
Nosalty Logó

Képviselőfánk torta Klarixa konyhájából

Klarixa
Képviselőfánk torta Klarixa konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1552
Kalória
25.5g
Fehérje
172.5g
Szénhidrátok
85.4g
Zsír
521.9g
Víz
363.8g
Koleszterin
1.8g
Rost
92.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1552 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 190 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.5 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    521.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    855 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 1552 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    341.6 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4822.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    2737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.9 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    2087.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1520 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 6206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük az égetett tésztát. A vizet a margarinnal, cukorral, sóval felforraljuk, és hozzáadjuk a lisztet. Egy nagyon sűrű masszát kapunk. Folyamatosan kevergetjük, 2-3 percig pirítjuk.
  2. Egy tálba kiborítjuk, és az 5 tojást egyenként hozzáadjuk. Minden tojást alaposan keverjünk el a tésztában.
  3. Habzsákba töltsük bele. A sütőpapírral kibélelt tepsibe spirál alakot nyomunk.
  4. Előmelegített 190 fokos sütőbe 20 percig, majd ha letelt a 20 perc, letekerjük a hőfokot 160 fokra, és újabb 20 percig sütjük. A sütőajtót nem szabad nyitogatni a sütés alatt, mert a tészta összeesik. Ha ez kész készítünk még egy spirál alakú tésztát, és ezt is megsütjük. A maradék tésztából diónyi halmokat pakolunk a tepsibe, és az előzőkhöz hasonlóan megsütjük.
  5. Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A cukor felét felverjük a tojásfehérjével kemény habbá.
  6. A pudingport a cukorral és pici vízzel csomómentesre elkeverjük, majd a maradék vízzel felrakjuk főzni. Mikor besűrűsödött, még egy percig főzzük, majd hozzáadjuk a felvert tojások fehérjét. Óvatosan kevergetve főzzük még 1 percig.
  7. A kész krémet osszuk el 3 felé. Az első adagot az egyik spirálformájú tésztára kenjük, majd erre rárakjuk a másik spirálformát. Erre rákenjük a krém másik részét és a tejszínhabot.
  8. A 3 rész krémet a fánkokba töltjük bele, erre a krémre még tejszínhabot nyomunk, majd a torta tetejére pakoljuk őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x33x3

A páromnak nagyon ízlett a képviselőfánk. Azért gondoltam, hogy megcsinálom a képviselőfánk tortát is. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...