r
Nosalty Logó

Mini kalácsok (kenyérsütőben dagasztva)

NS
Mini kalácsok (kenyérsütőben dagasztva)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

775
Kalória
18.6g
Fehérje
111.2g
Szénhidrát
27.2g
Zsír
42.9g
Víz
143.8g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
14.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 775 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3097 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1300.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 775 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    108.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5202.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    3552 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    444.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    171.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 3097 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 295 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az összes hozzávalót kenyérsütőgépbe tesszük.
  2. 2-es programon dagasztatjuk.
  3. Ha lejár a program, újra elindítjuk.
  4. A gépet kikapcsoljuk, és megvárjuk, míg megkel a tészta.
  5. Lisztezett deszkára borítjuk, és kinyújtjuk 1 cm vastagra.
  6. Kb. 10x12 cm-es kockákra vágjuk.
  7. A kockát jól megszórjuk cukorral, és 3 csíkra vágjuk.
  8. A végeiket összenyomjuk, és megfonjuk, mint a copfot.
  9. Kiolajozott tepsire rakjuk, megkenjük felvert tojással.
  10. 10 percet kelni hagyjuk, és betesszük a sütőbe.
  11. Begyújtjuk a sütőt, és pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Uzsonnára kiváló frissen sült süti kakaó, tejes kávé vagy akár tea mellé. Kenyérsütőgép nélkül kézzel is összedagaszthatjuk.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek