Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű kalács

Teljes kiőrlésű kalács
Teljes kiőrlésű kalács
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik vasárnap délután megkívántam a kalácsot. Mindenképpen olyat kellett készítenem, amit IR/cukorbetegek is fogyaszthatnak, ez sült ki belőle... 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt tejben felfuttatjuk cukor nélkül. Míg az élesztő dolgozik, alaposan elkeverjük a kimért liszteket sikérrel és sóval, a margarinnal és a xilittel. Miután az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tésztához, majd egy tojással és a maradék tejjel egy lágy tésztát gyúrunk vigyázva, hogy ne dolgozzuk túl.
  2. Kb. 30-40 percet lefedve pihentetjük, majd 4 részre osztjuk, és "befonjuk".
  3. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és újabb 30 percet kelesztjük. 25-30 perc alatt közepes lángon megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 22 225
elküldve: 4
receptkönyvben: 101
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

bnézsu

Mióta szakács: 2014.06.19.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fonott kalács teljes kiőrlésű lisztből, reform fonott kalács, diabetikus fonott kalács

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

488
teljes kiőrlésű liszt 350 g
finomliszt 150 g
sikér 20 g
élesztő 2.5 dkg
1 késhegynyi
xilit 40 g
tojás 2 db
tej 3 dl
margarin 100 g