Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mindenmentes marcipán süti

Mindenmentes marcipán süti
Mindenmentes marcipán süti
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi diétás finomság, amit a hagyományos sütik fogyasztói is megirigyelnek! Sőt, olyan egyszerű, mint amilyen finom.

www.szenhidratmentesteszta.hu

hozzávalók / 12 adag

Piskótához

Krémhez

Csokoládéöntet

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. Egy tálban összekeverjük az édesítőt a 4 kávéskanálnyi konjac liszttel, és folytonos kevergetés közben felöntjük a tejjel, adjuk hozzá a vaníliát és mandula aromát, majd hagyjuk állni, amíg besűrűsödik (néha azért keverjünk bele), olyan állaga lesz, mint az összehabart tojásoknak. Kb 15-20 perc.
  2. Eközben egy másik tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport, és amikor a konjac lisztes tej már megfelelően sűrű, akkor hozzáöntjük a lisztes keveréket, és tepsibe öntjük, majd, mint a hagyományos piskótákat, kisütjük.

Krém elkészítése

  1. A mandulát vízben áztatjuk egy teljes napig, majd leszűrjük (ha egy kicsit előzőleg összetörjük, – de nem teljesen –, akkor hamarabb megpuhul).
  2. Adjuk hozzá a folyékony állagú kókuszolajat, majd egy botmixer segítségével elkezdjük pürésíteni.
  3. Addig folytatjuk, amíg homogén krém állagúvá dolgozzuk össze.
  4. Ízlés szerint édesítsük és ízesítsük a mandula és vanília aromával.
  5. A kész krémet kenjük a kihűlt piskóta tetejére.

Csokimáz

  1. Az édesítőt összekeverjük a kakaóval és egy kevéske vízzel.
  2. Összefőzzük, amíg szépen besűrűsödik.
  3. Hozzáadjuk a kókuszolajat, és kicsit félretesszük, hogy kezdjen megdermedni.
  4. Amikor már megfelelően sűrű, de még folyékony, akkor rákenjük a süti tetejére.
  5. Díszíthetjük szeletelt vagy forgácsolt mandulával.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 59 074
elküldve: 8
receptkönyvben: 299
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

NoCarb Noodle Szénhidrátmentes

Mióta szakács: 2014.03.28.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

reform édesség, marcipános süti

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

265
mandulatej 4 dl
konjac liszt 0.5 ek
erythritol 4 ek
vaníliaaroma 5 csepp
mandulaaroma 5 csepp
mandulaliszt 150 g
sütőpor 1 csomag
mandula 300 g
erythritol 4 ek
kókuszolaj 50 ml
mandulaaroma 5 csepp
vaníliaaroma 5 csepp
erythritol 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
mandulatej 15 ml
kókuszolaj 40 ml