r
Nosalty Logó

Milánói ihlette paradicsomos-gombás csirkemell

Thisandthat
Milánói ihlette paradicsomos-gombás csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

172
Kalória
11.2g
Fehérje
17.2g
Szénhidrát
5.3g
Zsír
92.3g
Víz
27.4g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    92.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1285.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    553.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1754 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

  1. Olívaolajon hagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, öntünk alá egy pici vörösbort, és fedő alatt pároljuk tovább, amíg a gomba meg nem puhul.
  2. Közben sóval, borssal, pici fokhagymával, petrezselyemmel, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük.
  3. Mikor a gomba elkészült, hozzáadunk egy kis paradicsompürét és egy pici mézet (a paradicsomhoz szükséges egy kis édes íz), újraforrásig főzzük, majd félretesszük.
  4. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, lisztbe forgatjuk, és tepsire fektetjük.
  5. 220 fokos sütőben, fólia nélkül sütjük.
  6. Amikor a hús kifehéredett, megfordítjuk, rátesszük a szószt, és tovább sütjük még kb. negyed óráig.
  7. Én mozzarellát is tettem a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Szerintem az egyik legfinomabb párosítás a hús és az olaszos, zöldfűszeres paradicsomszósz. Általában marhahússal készítem a milánói ragut, de nagyon finom volt így is, csirkemellel, szerintem megér egy próbát :)

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...