r
Nosalty Logó

Disznókaraj tarhonyával

Nusi Kezdi konyhaja
Disznókaraj tarhonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

496
Kalória
38g
Fehérje
40.2g
Szénhidrát
17.7g
Zsír
145.8g
Víz
103.5g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2483 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    145.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 496 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6155.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    420 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2116 mg
  • Nátrium
    2983 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    200.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    728.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 2483 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

  1. Sertéskarajt előző este bepácoljuk, (sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, és egy pohár bort ráöntünk) másnap egy sütőzacskóba tesszük az egészet, és egy pár fokhagyma cikket is hozzáadunk, lekötjük, megszurkáljuk, tepsibe rakjuk, és kb. 1 órát 180 fokon megsütjük. Hagyjuk picit hűlni, és csont mellet szeleteljük, tepsibe visszatesszük, zacskóból a megmaradt levet rátesszük, és locsolva szépen megpirítjuk, vigyázva, hogy ne száradjon ki. (Egy alufóliával letakarom, és meleg helyen tartom, míg elkészül a tarhonya.)
  2. Tarhonyát két kanál olajon megpirítjuk, felaprított vöröshagymát hozzáadjuk, és pár percet kavargatjuk, míg a hagyma üvegessé válik, ekkor ráhintjük a fűszerpaprikát, átkavarjuk, és feltöltjük fél liter vízzel, sózzuk, ízlés szerint fedő alatt félig megfőzzük, 10 percet lefedve hagyjuk, míg megszívja magát.
  3. Céklasalátával vagy bármilyen friss salátával fogyasztjuk! Télen bármilyen savanyúság...

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x3

Halottam, láttam többféle tarhonya receptet, ki is próbáltam egyeseket, de nekem a mamámtól örökölt recept tetszik a legjobban, megosztom, lehet, hogy akad, aki kipróbálja. Családom nagyon imádja akármilyen sülttel!

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...