Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Disznókaraj tarhonyával

Disznókaraj tarhonyával
Disznókaraj tarhonyával
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Halottam, láttam többféle tarhonya receptet, ki is próbáltam egyeseket, de nekem a mamámtól örökölt recept tetszik a legjobban, megosztom, lehet, hogy akad, aki kipróbálja. Családom nagyon imádja akármilyen sülttel!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sertéskarajt előző este bepácoljuk, (sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, és egy pohár bort ráöntünk) másnap egy sütőzacskóba tesszük az egészet, és egy pár fokhagyma cikket is hozzáadunk, lekötjük, megszurkáljuk, tepsibe rakjuk, és kb. 1 órát 180 fokon megsütjük. Hagyjuk picit hűlni, és csont mellet szeleteljük, tepsibe visszatesszük, zacskóból a megmaradt levet rátesszük, és locsolva szépen megpirítjuk, vigyázva, hogy ne száradjon ki. (Egy alufóliával letakarom, és meleg helyen tartom, míg elkészül a tarhonya.)
  2. Tarhonyát két kanál olajon megpirítjuk, felaprított vöröshagymát hozzáadjuk, és pár percet kavargatjuk, míg a hagyma üvegessé válik, ekkor ráhintjük a fűszerpaprikát, átkavarjuk, és feltöltjük fél liter vízzel, sózzuk, ízlés szerint fedő alatt félig megfőzzük, 10 percet lefedve hagyjuk, míg megszívja magát.
  3. Céklasalátával vagy bármilyen friss salátával fogyasztjuk! Télen bármilyen savanyúság...
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20x3 cm
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 193
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nusi Kezdi konyhaja

Mióta szakács: 2013.08.14.
10 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis sertéskaraj, sertéskeraj fehérborban, tarhonya hagymásan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

497
csontos sertéskaraj 1 kg
tarhonya 250 g
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
mustár 2 ek
fehérbor 1 dl
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 2 ek