r
Nosalty Logó

Sütőben sült csípős csirke

Marcsusa
Sütőben sült csípős csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

677
Kalória
49.6g
Fehérje
14.7g
Szénhidrát
46.2g
Zsír
411.7g
Víz
154.1g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 677 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2703 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1976.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    1480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    411.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 677 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.3 g

Zsír

  • Összesen
    184.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7905.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1353 mg
  • Nátrium
    5920 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1646.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    719 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2702 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    1293 micro
Összesen 2703 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3516 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott, megtisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és egy nagyobb tűzálló tál aljára tesszük. A kolbászt 5-6 cm-es darabokra vágjuk, a hagymákat negyedeljük, és mindet a csirkecombok köré helyezzük.
  2. Ráöntjük a paradicsomszószt. (Fűszerezni nem szükséges, mert a kolbásztól gazdag ízű lesz a mártás.) Alufóliával lefedjük, és 220 fokon 50 percig, majd fólia nélkül 10 percig sütjük, amíg egy kicsit megpirul a teteje.
  3. Az eredeti receptben sült krumplit ajánlanak hozzá, de én rizst készítettem mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Valami újdonságra vágytam, fellapoztam otthon a Meglepetés naptárat, és ott találtam ezt a receptet. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...