Nosalty Logó

Mikrós mákos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Mikrós mákos süti
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 476 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1907 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 422 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 476 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2974.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 1907 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 422 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot a vajjal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk.
  3. A masszából kis golyókat formázunk, és laposra nyomkodjuk őket.
  4. A mikróban 2-3 percig magas fokozaton sütjük. (Először kettőre tegyük csak be, nehogy megégjenek. Ha kell még neki, akkor pedig visszatehetjük még fél percre vagy egy percre.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10622
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A mikrós kakaós és a mikrós fahéjas süti harmadik tagja. 25 db lesz belőle.

Hozzászólások

Cafika

szia Flòra, ez tòk jo, ès gyorsnak is tùnik. egèsz vagy daràlt màkot hasznàlsz hozza? ùdv. évi

Flóra

Szia Évi, darált mákot használtam. Üdv: Flóra

Kolonicsné Horváth Zsuzsa

Szia! Szeretném megtudni,hogy hány watton mikróztad és a mák darált volt? Köszi, Zsuzsa

Flóra

Szia Zsuzsa! Darált mák volt, és én 800 watton mikróztam. Flóra

PEGS

Egyszer?,de nagyszer? és gyors is:) Köszönet érte. Szép napot:

Flóra

Nincs mit, örülök, hogy ízlett!:)

Tmea

Ez volt eddig a legjobb a mikrós kekszek közül! Nagyon fincsi! :-)

Flóra

Örülök, hogy ízlett! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.