r
Nosalty Logó

Mikrós-dobos

KetyNasi
Mikrós-dobos
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

714
Kalória
8.5g
Fehérje
80.8g
Szénhidrát
41.4g
Zsír
34.9g
Víz
204.2g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
63.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 714 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 5701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 714 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    331 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4571.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    646.5 g
  • Cukor
    509 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 5701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 404 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához először a folyékony, majd a száraz anyagokat robotgéppel alaposan eldolgozzuk. A masszát belezuttyantjuk egy kivajazott-mikrózható tálba (én ételhordót használtam), majd bedobjuk a mikróba. Érdemes ellenőrizgetni (tűvel is), nálam 900 W-os mikrónál 4,5-5 perc kellett, hogy teljesen átsüljön. Akkor jó, ha már nem ragad a közepe. Mikróban még 1 percet pihentetjük, majd kivesszük, tányérra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
  2. A krémhez a szobahőmérsékletű vajat a vaníliás cukorral és a fele porcukorral habosra verjük. A tojásokat a maradék porcukorral vízgőz felett besűrítjük, majd hozzáadjuk a vajas keverékhez.
  3. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáöntjük a már vajas-tojásos keverékhez, jól átkeverjük, majd mehet bele a cukrozatlan kakaópor is. Hűtőbe tesszük.
  4. A már kihűlt piskótánkat 5 részre vágjuk (az ügyesebbeknek megy a 6 is :D), majd a legalsó lapot (ami a mikrózásnál a piskóta teteje volt) a "gumis" felével felfelé deszkára borítjuk. Erre kerül majd rá a karamellréteg.
  5. A kristálycukrot takarékon, folyamatos kevergetés mellett karamellizáljuk. Amikor folyóssá vált, nem baj, ha 1-2 apró - a végeredménynél észrevehetetlen - csomó van benne, inkább vegyük le, nehogy megkeseredjen.
  6. Amikor elérte végső kinézetét (és már a karunk is dagad az izomtól :D), óvatosan rácsorgatjuk a deszkán lévő piskótára. Gyors mozdulatokkal olajozott/vajazott késsel eldolgozzuk a piskóta tetején, és szeletekre vágjuk. Vigyázzunk vele, mert könnyen égési sérüléseket okozhat!
  7. A piskótalapokat egymásra rétegezve bőségesen megkenjük a krémmel (pár kanálnyit hagyunk a torta oldalára is), kicsit lenyomkodjuk, befedjük vele az egész tortát, majd egyesével rátesszük a karamellháromszögeket is. Hűtőbe tesszük dermedni úgy fél órára, és már nassolhatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 5 p
  • Tepsi mérete: 18.5

Egyszerű, nagyszerű, finom! :) Nemrégiben akadtam rá egy igazán jó mikrós "piskóta" receptre, és mivel épp dobostorta ehetnékem volt, összevegyítettem a kettőt, és voilá, el is készült a kevésbé macerás dobostorta...

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Métereskalács-torta

Az egyik legnagyobb közönségkedvenc édesség fogta magát és karácsony alkalmából tortaformába vágta magát! Semmivel sem több a macera, cserében nagyon szemrevaló, és még annál is ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...