r
Nosalty Logó

Mikrós-dobos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KetyNasi
Mikrós-dobos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 714 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 5701 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 404 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 714 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    331 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4571.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646.5 g
  • Cukor
    509 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 5701 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 404 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához először a folyékony, majd a száraz anyagokat robotgéppel alaposan eldolgozzuk. A masszát belezuttyantjuk egy kivajazott-mikrózható tálba (én ételhordót használtam), majd bedobjuk a mikróba. Érdemes ellenőrizgetni (tűvel is), nálam 900 W-os mikrónál 4,5-5 perc kellett, hogy teljesen átsüljön. Akkor jó, ha már nem ragad a közepe. Mikróban még 1 percet pihentetjük, majd kivesszük, tányérra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
  2. A krémhez a szobahőmérsékletű vajat a vaníliás cukorral és a fele porcukorral habosra verjük. A tojásokat a maradék porcukorral vízgőz felett besűrítjük, majd hozzáadjuk a vajas keverékhez.
  3. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáöntjük a már vajas-tojásos keverékhez, jól átkeverjük, majd mehet bele a cukrozatlan kakaópor is. Hűtőbe tesszük.
  4. A már kihűlt piskótánkat 5 részre vágjuk (az ügyesebbeknek megy a 6 is :D), majd a legalsó lapot (ami a mikrózásnál a piskóta teteje volt) a "gumis" felével felfelé deszkára borítjuk. Erre kerül majd rá a karamellréteg.
  5. A kristálycukrot takarékon, folyamatos kevergetés mellett karamellizáljuk. Amikor folyóssá vált, nem baj, ha 1-2 apró - a végeredménynél észrevehetetlen - csomó van benne, inkább vegyük le, nehogy megkeseredjen.
  6. Amikor elérte végső kinézetét (és már a karunk is dagad az izomtól :D), óvatosan rácsorgatjuk a deszkán lévő piskótára. Gyors mozdulatokkal olajozott/vajazott késsel eldolgozzuk a piskóta tetején, és szeletekre vágjuk. Vigyázzunk vele, mert könnyen égési sérüléseket okozhat!
  7. A piskótalapokat egymásra rétegezve bőségesen megkenjük a krémmel (pár kanálnyit hagyunk a torta oldalára is), kicsit lenyomkodjuk, befedjük vele az egész tortát, majd egyesével rátesszük a karamellháromszögeket is. Hűtőbe tesszük dermedni úgy fél órára, és már nassolhatjuk is.
  • Tepsi mérete: 18.5
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3951
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mikrós-dobos
KetyNasi 5 recept

Egyszerű, nagyszerű, finom! :) Nemrégiben akadtam rá egy igazán jó mikrós "piskóta" receptre, és mivel épp dobostorta ehetnékem volt, összevegyítettem a kettőt, és voilá, el is készült a kevésbé macerás dobostorta...

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!