r
Nosalty Logó

Dobos-torta marcipán bevonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Dobos-torta marcipán bevonattal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1912 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 15287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 448 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 1912 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.7 g

Zsír

  • Összesen
    803.1 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6444.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1347 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    2752 mg
  • Nátrium
    1552 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1743.5 g
  • Cukor
    1376 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    993 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2807 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 15287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 448 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A réteslisztet, a tojássárgájával, a xilittel, a vajjal és a sütőporral összegyúrjuk.
  2. Majd hozzádolgozunk még 2 ektejet (lehet kevesebb is), és lágyan dolgozható masszává gyúrjuk.
  3. A tésztát vékonyra kisodorjuk, és 5 dbkb. 22 x 22 cm-es lapot vágunkki, amiket a gáztepsibenfelfordított aljára terített sütőpapíron sütünkmeg. Egyszerre két lapot tudtam sütni kb. 180 fokon.
  4. A krémhez az egész tojásokat a porcukorral tűzön felverjük, ha meleg, levesszüka tűzről, és addig verjük, amíg ki nem hűl.
  5. A vajat kikeverjük, majd beletesszüka vaníliás cukrotés a kakaóport, és összekeverjük, végülhozzáadjuka felolvasztott étcsokit.
  6. Ezután összeöntjüka hideg tojásos masszával, és erősen elkeverjük.
  7. A díszítéshez egyszeres marcipánmasszát használunk. Ebből vágjukki a figura különböző részeit.
  8. A színezéshez ételfestéket használunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2965
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dobos-torta marcipán bevonattal
Tóth Bernadett 48 recept

Az egyik öcsém kérte ezt a tortát a születésnapjára. Az eredeti recept szerint 8 vékony lapot kell sütni, de ebben a méretben nekem csak 5 jött össze. A tetejét egyszeres marcipánnal vontam be, ennek sokkal jobb az íze, és jobban szeretek vele dolgozni, mert lágyabb, de ami a legfontosabb, fele mandula és "csak" a fele cukor.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek