r
Nosalty Logó

Dobos-torta Kiss Mónitól

Kiss Móni
Dobos-torta Kiss Mónitól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

1310
Kalória
20.6g
Fehérje
143.2g
Szénhidrát
74.1g
Zsír
104.5g
Víz
587.5g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
125.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 1310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 5230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    143.2 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    104.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 1310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    296.3 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6241.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1311 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2582 mg
  • Nátrium
    1833 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    573 g
  • Cukor
    502 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    418.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    1475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2452 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2492 micro
Összesen 5230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 355 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta tésztát a szokásos módon elkészítjük. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárga masszához hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, alaposan összedolgozzuk, majd a fehérjét óvatosan hozzáadjuk, és összedolgozzuk.
  2. Sütőpapírra körülrajzoljuk a sütőformánkat 6-szor. Előmelegítjük a sütőt, majd a sütőpapírokra elosztjuk a tésztát, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük őket.
  3. Elkészítjük a krémet. A tojást a cukorral összedolgozzuk, a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a sárga masszát, összedolgozzuk, hagyjuk, hogy sűrűsödjön.
  4. Majd ha meghűlt, hozzáadjuk a vajat is. Hagyjuk kihűlni teljesen.
  5. Majd fogjuk a lapokat, és megkenjük a krémmel, egymásra tesszük, kivéve egy darabot nem, ez lesz a teteje.
  6. Elkészítjük a mázat. A cukrot felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az ecetet, alaposan összedolgozzuk, vigyázzunk, mert sprickolni fog a tűzön, kisgyerek, ha lehet, ne legyen a közelben, nehogy baj legyen. Majd hozzáadjuk a vajat, és hagyjuk, hogy szépen elolvadjon, és közben folyamatossan keverjük.
  7. Ha ez megvan, akkor gyorsan rátesszük a piskótára, hamar szilárdul, sietni kell. Majd hagyjuk rajta egy picit megkötni, és utána vajas késsel nyolc részre osztjuk (lehet többe is).
  8. Ha teljessen megszilárdult és kihűlt, akkor eltördeljük a bevágások mentén. Majd minden darab alá teszünk egy kis krémet, amit habnyomóval nyomunk ki, és jöhet a tetszés szerinti díszítés. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 17

Keresztapukámnak lett készítve a torta, igaz ő elég messze lakik, de mivel most van a születésnapja, ezt kérte, és hogy a skype előtt ülve ezzel köszöntsük fel.:))

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...