r
Nosalty Logó

Dobos-torta ahogy Racsek Renáta készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
Dobos-torta ahogy Racsek Renáta készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamell mázhoz

Összesen 753 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamell mázhoz

Összesen 6012 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamell mázhoz

Összesen 346 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 753 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    349.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3986.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    1884 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674.4 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3796 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    330 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2973 micro
Összesen 6012 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 346 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A karamell mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Sütőpapírra körberajzoljuk a tortaforma alját, majd körbevágjuk. Ebből hat darabot készítünk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
  3. A tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük.
  4. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  5. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a maradék lisztet, és fakanállal óvatosan összedolgozzuk.
  6. A masszát elosztjuk a hat sütőpapíron, és szépen elegyengetjük.
  7. Tepsi hátuljára tesszük, éselőmelegített sütőben egyesével megsütjük a piskótalapokat.
  8. Ha kihűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt, és egy 24cm-es kapcsos formával (vagy egy fedővel) kiszúrjuk őket, így egyforma alakú piskótalapokat kapunk.
  9. A krémhez, a tojásokat a cukorral és a kakaóporral gőz fölött sűrűre főzzük, majd kihűlésig habbá verjük.
  10. A margarint habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kakaós krémmel.
  11. Egy piskótalapot félreteszünk, erre kerül majd a karamell máz.
  12. Egymásra rétegezzük a piskótalapokat és a krémet. Kívül is bevonjuk a tortát krémmel. Egy keveset hagyjunk a díszítéshez is.
  13. Elkészítjük a karamell mázt: kis lángon, folyamatosan kevergetve addig melegítjük a cukrot, amíg megbarnul és felolvad. Ekkor hozzáöntünk 2 csepp ecetet, majd beleolvasztjuk a margarint.
  14. Ezután gyorsan rákenjük a félretett piskótalapra, elsimítjuk, majd margarinba (vagy olajba) mártott késsel bejelöljük a szeleteket. 8 vagy 12 részre oszthatjuk.
  15. Mikor már egy kicsit megdermedt a karamell, a jelölések mentén eldaraboljuk.
  16. Ezután kedvünkre díszíthetjük a tortát. Pl. a karamell lapok alá kis halmokat nyomunk a krémből, és erre ferdén helyezzük rá őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 38328
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 25.

Receptkategóriák

Dobos-torta ahogy Racsek Renáta készíti
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

A párom születésnapjára készült ez a torta. Elsőre elég macerás volt az elkészítése, de megérte a fáradtságot, mert nagyon ízlett neki. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A karamell mázhoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek