Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Miklós szelet

Miklós szelet
Miklós szelet
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

40 éves családi recept ez a süti nálunk:)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 4 részre osztjuk, és közepes tepsi hátán megsütjük.
  2. A tejben a lisztet elkeverjük, sűrűre főzzük, és amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert vajat, a cukrot és a darált diót.
  3. A 4 lapot ezzel a krémmel megkenjük.
  4. 2 ek olajon megolvasztjuk a csokoládét, és amikor teljesen simára kevertük, rákenjük a legfelső lapra.
  5. 2 ek olajon a fehér csokoládét is megolvasztjuk, a csokimázra folyatjuk, és villával elhúzkodjuk rajta.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 406
elküldve: 5
receptkönyvben: 117
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Miklós-tészta, diókrémes réteges szelet, főzött diókrémes süti, diós réteges süti csokimázzal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Wed, 2016-06-08 20:20

Köszi a receptet! A párom Miklós, és a héten van a szülinapja, meg is van, mivel lepem meg. :)

Judit6
Kif Lee / Judit6 Wed, 2013-12-04 23:19

Kedves Csilla,
Igazán szép gusztusos süti, tuti, hogy nagyon finom is..imádom a diósat :)
Köszönöm a feltöltést, napirendre kerül az biztos.
Judit

1600
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
disznózsír 12 dkg
porcukor 12 dkg
szódabikarbóna 1 kávéskanál
tej 2 dl
tej 0.5 l
finomliszt 3 csapott ek
vaj 15 dkg
porcukor 15 dkg
dió 20 dkg
étcsokoládé 10 dkg
fehér csokoládé 5 dkg
napraforgó olaj 4 ek