Nosalty Logó

A mi palacsintánk- Palacsinta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
A mi palacsintánk- Palacsinta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 503 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 2015 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 202 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 503 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1838.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 2015 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 202 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez adjuk hozzá a cukrot, szódabikarbónát, sót, keverjük el. (Aki szeretne, itt tehet hozzá egy csomag vaníliás cukrot. Én csak egyszerűen nem szeretem, hogy szinte már nincs édesség vanília nélkül.)
  2. Keverjük össze a nedves hozzávalókat, és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá apránkénta lisztes keverékhez, amíg el nem fogy. (Használhatunk robotgépet.) A tészta sűrűbb lesz, mint a szokásos szódavizes változat.
  3. Hevítsünk egy serpenyőt majdnem teljes lángon forróra, olajozzuk 1 tk olajjal, majd vegyünk egy merítőkanalat. Ebben merjünk ki palacsintatésztát, amilyen vastagra szeretnénk, majd csurgassuk és a serpenyőt finoman körbebillentve osszlassuk el egyenletesen. Az első oldalt süssük kb. egy percig, falapáttal ellenőrizzük, mennyire barna. Fordítsuk meg, a másik oldalt pirulásig sütjük.
  4. Borítsuk tányérra.
  5. Addig süssük, amíg el nem fogy a tésztánk, közben néhányszor olajozzuk ki újra a serpenyőt.
  6. A kész palacsintákat tálalásig fedjük le egy másik tányérral és bugyoláljuk be konyharuhával, hogy friss maradjon.
  7. Töltsük bármivel vagy együk porcukorral meghintve. Ennek ugyanis önmagában is van íze... :-)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 127
  • 7 napos nézettség: 1426
  • Össznézettség: 341512
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer egy ilyen egyszerű recept fog majd foglalkoztatni. A palacsinta egyszerű. Bizonyos szempontból, persze aztán vannak olyanok, akik neki sem mernek állni valami furcsa kényszerképzet miatt, mondván, ők nem tudnak olyan finomat sütni úgysem, meg egyébként is tiszta olajszag lesz az egész lakás. Na igen, nem is ezért szeretjük. Nem találkoztam még olyan emberrel, aki ne szerette volna a palacsinta bármilyen formáját, ízesítését. Mégis olyan kevesen tudunk igazán jó palit sütni. Ismerjük a vastagra sült fojtósat, a vékonyra sült, gumirántottát. De vajon létezik-e tökéletes recept? Mi a titka? Bevallom, én sem tudom és mint olyan, elég szubjektív. Persze nem szentségtörés a leírtakat nem követni, kihagyni, hozzátenni. Ez a recept, számunkra tökéletes, ahogyan édesmama csinálja, amikor nem élesztőset süt. De a tökéletes mindenkinek más lehet.Ne féljünk a palacsintasütéstől. Csak gyakorlni kell. Ha mégsem sikerül elsőre, másodszorra, hasznos, ha van egy kutya a háznál. Ő biztosan boldog lesz az elrontott cafatoktól!

Hozzászólások

Durcsó

FIx, hogy legközelebb így csinálom, a kalács után hiszek a nagymamádnak! :) És eszméletlen jól is néz ki. puszi

P.

Na, most már hivatalosan is tudok itt válaszolni: köszi! :-)))

erazs

Egy barátn?m mondta régebben, hogy ? olaj helyett mindig vajjal keni ki a serpeny?t és akkor nem lesz büdi a lakásban. Kipróbáltam és tényleg m?ködik, próbáljátok ki ti is!

gara

Ne haragudjatok de most lehet hogy én nem értem , de az olaj megy a tésztába az 5dkg olvasztott vajjal minden palacsinta el?tt kenjem a palacsinta süt?t?

P.

Szia gara! Mindkett? a tésztába megy. A sütéshez, csak ha szükséges, pluszban kell kiolajozni a serpeny?t. Eszter

Dina5

Szia Eszter! Nálunk már többször készült palacsinta a recepted alapján, a blogodon már korábban megtaláltam:) Nagyon-nagyon finom, ízletes önmagában is, én csak porcukorral, a férjem lekvárral szereti. Szóval nekünk valóban tökéletes:) Nyilatkoznék a kutyánk nevében is, ha meglátja, hogy el?veszem a palacsintasüt?t, onnantól fogva ki sem mozdul a konyhából, 2 darabot kb.5 másodperc alatt eltüntet, ha még vaniliaöntet is készül hozzá az maga a mennyország. Mindhárman köszönjük a receptet :) Dina

P.

Dina, de jót nevettem most! :-D Nagyon örülök és köszönöm, hogy ezt leírtad! Eszter

modosa

De jól néz kíííí (ez is)! Nálunk havonta egyszer biztosan készül, szintén nagyi (az én 91 éves tündérkém) receptje alapján. A gyereknek bazsalikomos pestoval töltöm meg és parmezánt reszelek a tetejére, mert nem szereti édesen (ki látott már ilyen gyereket????). pusziA :)

Törölt felhasználó

Szia Eszter! Örülök, hogy felraktad ezt a palacsintareceptet. :-) Olajat én is teszek bele mindig, tojást kett?t is, vajat eddig csak az amerikai palacsintába szoktam. De azt szeretném kérdezni t?led, hogy a citromlé mi célt szolgál a tésztában? Van valami különösebb szerepe? Ha igen, kipróbálom!:-) üdv, Zsani

P.

Szia Zsani! A citromlé elvileg a szódabikarbóna miatt kell bele. Az ugyanis sav nélkül nem m?ködik, hiába teszed bele bármibe. Van, aki ecetet tesz hozzá, itt a citromlé azért barátibb. :-) Eszter

Törölt felhasználó

Köszi a választ! Én is erre tippeltem, bár nem voltam egészen biztos. :-) Lehet, hogy kipróbálom, bár én eddig szódabikarbóna nélkül csináltam. Kiváncsi vagyok a különbségre. üdv, Zsani

Törölt felhasználó

Én is vittem a recit. Irulok, de pl én már többször sütöttem Lahmacun-t, mint palacsintát... de hátha ez lesz az a recept, ami változtat a helyzeten. :)

kamahe

Kedves Gargoyle! Már a kép alapján tudtam, hogy dupla adaggal érdemes elkezdeni!!! és tényleg!!! Eszméletlen finom!!! Nagyon köszönöm a receptet!!! Kutyánk nincs tehát err?l nem tudok nyilatkozni, de a két macska összeveszett a lopott palacsintán!!! :) ( a veszekedéssel le is buktak! ) Legközelebb én pihentetem a keveréket, mert nekem szakadt az elején.

Törölt felhasználó

Nekem mindig leragadtak eddig a palacsintáim , most a te recepted alapján készitettem és isteni lett nem ragadt le és finom lett!

P.

De örülök, hogy ilyen jól sikerült! :-)

csenli

 HÁT EZ VALAMI ISTENIEN FINCSI!!!!

P.

Szuper! :-)))

Törölt felhasználó

Próbáltam hagyományos serpeny?ben és teflonosban is,így is úgy is szakadtak szét a palacsinták,megfordítani sem tudtam a feldobós módszerrel (sem),a végeredményt legszívesebben kidobtam volna.DE az íze nagyon jó volt,a gyerekeim gyorsan megették az egészet.

P.

Sárki, nagyon sajnálom. Fentebb volt egy hozzászóló, akinek hasonló problémája akadt, de neki csak az elején. Érdemes pihentetni esetleg a tésztát. Ez sajnos a liszt min?sége, nem nagyon lehet vele mit kezdeni. Nézd meg, hogy milyen liszttel készítetted, esetleg ne használd legközelebb ehhez a recepthez. Én is jártam már így, tudom milyen bosszantó. Mégegyszer sajnálom!

Törölt felhasználó

Kedves Eszter! ..... évesen,végre elmondhatom,hogy sikerült IGAZI-ISTENI FINOM palacsintát készítenem.Nagyon szuper a recept,köszönöm szépen!!!!(A 2 éves kisfiam és a férjem nevében is :)) Üdv.:Anikó

P.

Anikó, ne haragudj, hogy csak most válaszolok! Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett mindannyiotoknak és ilyen sikrélményt adott ez a recept! :-) Köszönöm szépen, hogy megírtad. Eszter

Törölt felhasználó

Hát én el vagyok átkozva palacsinta ügyileg, vagy csak semmi tehetségem a dologhoz... Az össz mennyiségb?l sikerült 1 db átlagosan szép palacsinta formájú egyedet kihozni, a többi vagy szakadt vagy leragadt, vagy... De nyugi nem a reci hibája, nekem eddig még soha nem jött össze, ez van... Bár mivel az utolsó darab lett a sikeres nem tudhatom, lehet épp addigra jöttem bele a dologba. :D Komolyrafordítva asszem túl kevés tésztát tettem folyamatosan a serpeny?be, máskor nem volt elég forró a serpeny?, ami egyébkéntsem egy szuper darab. Na ez van, megyek és lehúzom magam... ;)

P.

Jaj ne már.....most jól lekonyult az összes fülem. :-( Te figyu, legközelebb, ha nyomunk valami összeröfföt, süssünk együt palit! Mit szólsz? :-p

Törölt felhasználó

Hát csak annyit szólok, hogy Mindenképpen! Végre valaki tanítson már meg palacsintát sütni könyörgöm! Addig haza nem megy senki míg ez meg nem történt! :D

Kiseszti

Én ma nagyon meg lettem dícsérve a palacsintákért - "hogy még ilyen istenit és könny?t és finomat még sosem..." - hálás köszönet érte. Eddig mindig csak úgy érzésre dolgoztam, mint a legtöbbünk, szerintem, de ez mostantól már a múlté, szerencsére. :) Süt?port eddig is tettem a tésztába, a citromlé új infó volt nekem, és tényleg számít a végeredményt illet?en - most is tanultam valami újat! Puszi a receptgazdának! .)

P.

Szia Eszter! Nagyon-nagyon örülök, hogy ennyire jól sikerült! :-))) A puszikat bezsebeltem, köszönöm! ;-) Eszter

Törölt felhasználó

Én ezt készítettem ebb?l a receptb?l, pont olyan finom ahogy kinéz ! :)

P.

Azta Gabi! Szuper lett! :-)

Törölt felhasználó

Köfike

z1

Szinte látom, ahogy mindenki méri a kk-kat, a tk-kat, a gr-at, a dl-eket. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... Sosem sütök! Sosem mérek, ill.nagyon ritkán, nagyon néha. Az intuitív f?zés híve vagyok! Z. ...az antisüti

z1

...viszont szeretem. Le a kalappal azok el?tt, akik ezt képesek elviselni, megcsinálni, megsütni. pl: az anyósom

P.

Azt mégsem írhattam, hogy "hát úgy szemre..." :-p

Törölt felhasználó

Helló! Most sütöm a palacsintákat. A férjem megevett 5 csoki pudingosat. A végén kérdezte, hogy ez most új recept? Mondtam, hogy igen. Mert tartsuk meg!! Eddig gumis állagú volt, de ez most finom lett! Máskor is ilyet kell csinálnom! Elmentettem a gépre! Köszönöm! Üdv: Bea

P.

Bea, szuper, hogy ilyen sikere volt! Nagyon örülök! :-)

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek