r
Nosalty Logó

A mi kenyerünk (Házi fehér kenyér 6.)

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
A mi kenyerünk (Házi fehér kenyér 6.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 257 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7581.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    5477 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 2561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát alaposan összedagasztjuk. Lehet gépben is, de ha kell, nyitott tetővel, nehogy túlmelegedjen. Én kézzel szoktam dagasztani mindig, hamar összeáll (hamarabb, mint gépben). Akkor jó, ha rugalmas, kissé "visszaüt" a tészta gyúrás közben.
  2. Kelesztőtálba tesszük, hagyjuk jó duplájára kelni (ez kb. 1 óra, de nagyon függ a hőmérséklettől!). Figyelem! Jót tesz neki, ha 20 perc után kissé átforgatjuk!
  3. Mikor szépen megkelt, enyhén (!!) lisztezett felületre borítjuk, ellapogatjuk a kezünkkel, megformázzuk.
  4. Egy jénait (én 8 literes, kacsasütő jénai edényt használok kenyérsütéshez) sütőpapírral kibélelünk vagy vékonyan kizsírozzuk/olajozzuk, abba belepakoljuk a tésztát, s a jénai tetejét rátéve hagyjuk jó duplájára kelni ismét (szintén kb. 1 óra, de nehogy túlkeljen!).
  5. Ekkor pengével vagy recés, keskeny pengéjű késsel három helyen átlósan, szépen bevágjuk.
  6. További 15-20 percig kelesztjük, vagy míg a bevágások szépen szétnyílnak.
  7. A jénai tetejét belülről jól bespricceljük vagy lekenjük vízzel, majd hideg sütőben kezdjük sütni.
  8. Kb. 50-55 percig sütjük tetővel. Az utolsó 5-10 percre le lehet venni a tetőt (kezekre vigyázni, mert a kiáramló gőz borzalmasan éget!!!), ekkor vastagabb lesz picit a kenyér héja.
  9. Mikor kész, rácsra tesszük, hideg vízzel lekenjük vagy megspricceljük, s boldogan hallgatjuk, ahogy "beszélgetni kezd", cserepesedik. :-)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x22x10
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 139684
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez volt az első fehér kenyér recept, amit kipróbáltam Limara oldaláról. Ott Jól bevált fehér kenyerem néven szerepel, és nálunk is tényleg jól bevált. Általában rozskenyeret sütök, ám, ha mégis fehérre kerül a sor, akkor ez vagy a sörös kenyér (recept hamarosan!) jöhetnek szóba. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...