Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi fehér kenyér Hugi konyhájából

Házi fehér kenyér Hugi konyhájából
Házi fehér kenyér Hugi konyhájából
80 perc / előkészület: 35 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kenyér legalább annyira fontos, mint a só az ételben. Nem beszélve arról, hogy aki egy pékség szomszédságában nő fel, az nem csak a friss kenyér, sütemény illatához szokott hozzá, hanem az ízéhez is. De az első kenyeremet 36 évesen sütöttem és bátran állítom, hogy soha nem késő. Megéri a fáradságot!




 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk az olajat, a sót.
  2. A vízhez hozzáadjuk az élesztőt, és várunk vele egy keveset, hogy az élesztő jól feloldodjon, majd ez is mehet a liszthez.
  3. Jól megdagasztjuk.
  4. 30 percet pihentetjük, majd újra meggyúrjuk, és 2 kenyeret formálunk.
  5. Késsel a tetejét bevágjuk, majd újra pihentetjük 30 percet.
  6. 250 °C-on sütjük 10 percig, majd lecsökkentjük a hőt 175°C-ra, és így is sütjük kb. 35 percig.

  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 760
elküldve: 0
receptkönyvben: 130
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Hugi

Mióta szakács: 2011.02.07.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

fehér kenyér házilag, házi kenyér, kenyér otthon

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Västerås
Hugi / Västerås Mon, 2014-01-13 16:07

Azon gondolkozom, hogy hogyan mer Nosalty, csak úgy a recepteken változtatni.
Én SOHA nem használok mérleget, (még mérlegem sincs) dl -ben adtam meg az adagot, hogyan lehet csak úgy más oldalára bemenni és a recepten változtatni???!!!

Ez olyan mint más pénztárcájába, táskájába kotorászni??!!

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Mon, 2014-01-13 18:38

Kedves Västerås!
Az oldal megújulásával minden receptnél igyekszünk megjeleníteni az adott étel tápanyag- ill. kalóriatartalmát. Ehhez időnként a szerkesztők kénytelenek átírni a mértékegységeket, természetesen minden esetben ügyelve arra, hogy az a recept a lehető legnagyobb mértékben megegyezzen az eredetivel. Tulajdonképpen csak a mértékegységek szabályos átváltásáról van szó, az arányok ezzel nem sérülnek. Bízunk benne, hogy sikerül megbarátkozni ezekkel az újításokkal.
Itt olvashatóak az oldal felhasználási feltételei, amely kitér a NoSalty mint szolgáltató említett jogaira:
http://www.nosalty.hu/felhasznalasi-feltetelek

További kellemes sütés-főzést!
Kata

Västerås
Hugi / Västerås Tue, 2011-08-30 19:16

Nem asztali sót használok, hanem finom sót!

Panna 95.... ez másnap, söt harmad és negyednap is fogyasztható megfelelö tárolás esetében.

Hencsilli .... A kenyérmassza kicsit lágyabb a szokásosnál, de pont EZ meg a forró sütö (250 °C-on sütjük 10 percig) adja meg a kenyér..... Nem ismerem a Mo lisztek minöségét de MEGGYÖZÖDÉSEM, hogy Magyarországon nagy a választék az IGAZÁN jó minöségü lisztek.... ha valaki úgy gondolja bátran próbálja meg kevesebb vízmennyiséggel (pl 11-11,5 dl) vagy emelje a liszt mennyiséget (pl 26 dl liszt).

benari
benari Tue, 2011-08-30 12:20

A liszt mennyisége 25 dl,tehát 2,5 liter.Gondolom /nem tudom/ igy az arányok inkább találnak.

visnyoo
visnyoo Tue, 2011-08-30 11:08

...igen, nekem is rengeteg több mint 1 liter víz, sőt a sót is sokallom egy picit:-)
visnyo

Hencsilli
Hencsilli Tue, 2011-08-30 10:19

A receptben 12 dl víz van. Ez nem sok? Még nem sütöttem kenyeret, de 25 dkg liszthez kicsit soknak tűnik.

panna95
panna95 Tue, 2011-08-30 09:09

Hm..a képen nagyon jól néz ki :) Nekem is kikéne próbáljam egyszer. Ez másnap is fogyasztható ugye?

1456
finomliszt 150 dkg
víz 12 dl
napraforgó olaj 4 ek
5 kávéskanál
élesztő 75 g