Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes sütőtök-birslekvár pálinkával

Mézes sütőtök-birslekvár pálinkával
Mézes sütőtök-birslekvár pálinkával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet az egyik nagy kedvenc oldalamon, a flat-cat.hu-n találtam, ahol zseniálisan jó dolgok vannak.

A lekvárról a főkritikus húgom elcsukló hangon emlékezett meg, amiből azt a következtetést vonom le, hogy jó lett.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott tököt és birsalmát a mézzel, a citromhéjjal és a citromlével együtt feltesszük főzni annyi vízben, amennyi épp ellepi. (A vízzel csak csínján, ha lekvár állagú lekvárt szeretnénk főzni: nem nagyon fövi el a levét!)
  2. A pálinkát félidőben (15 perc) adjuk hozzá (ha a végére hagyjuk, nagyon intenzív lesz az íze, de ki hogy szereti).
  3. 25-30 perc fővés után (vagy amikorra a tök és a birs is megpuhul) botmixerrel pürésítjük.
  4. Tovább ízesíthetjük 1 tk fahéjjal is.
  5. Sterilizált üvegekbe töltjük, pár percre kupakjára fordítjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 291
elküldve: 12
receptkönyvben: 156
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

eztettem

Mióta szakács: 2012.09.01.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
adag: 1 főre
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

birslekvár pálinkával, mézes töklekvár, birsalmalekvár sütőtökkel

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kokotuz
Kokó / kokotuz Tue, 2016-09-27 12:24

Milyen pálinka illik hozzá? Gondolom birs volna a tökéletes, de a sárgabarack sem ronthatja el. Köszi a receptet!

erikakiss7777
erikakiss7777 Thu, 2015-11-05 15:54

Szia!
Épp most állok neki az elkészitésének.Használhatok méz helyett cukrot?

eztettem
eztettem / eztettem Fri, 2015-11-06 10:52

gondolom, közben már elkészült a cukros verzió és biztosan tökéletesen sikerült :)

magyarsi
magyarsi Tue, 2015-10-20 22:21

Már tavaly egyszer megcsináltam, idén is elkészül a napokban, nagyon finom lekvár.

nannooo
nannooo Tue, 2013-10-29 20:42

Egyszerűen nagyszerű, gyors és finom,nem is tudom mi mást írhatnék. El is neveztük "őszi kalandok"-nak. :) Köszönöm!

eztettem
eztettem / eztettem Wed, 2012-11-14 12:39

ér az, kedves Sancho, ér az. máskülönben a hugom nem magyarázta volna könnybe lábadt szemmel, hogy birslekvár for president. bár kétségtelen, ha inni vágysz, akkor inkább magadba is jutass tisztán egy fél pálinkát. :) (meg amúgy: bele lehet azt tenni a legvégén is...)

Anyuka54, lekvárka diadalmenetéről csak cseten értesültem, de gondolom igen, csak az íze :) amúgy van egy szuper banánlekvárom is a blogon, ha érdekel...

anyuka54
anyuka54 Wed, 2012-11-14 12:21

Kár hogy csak most került fel a recept,elfogyott az összes birsalmám.Na majd jövőre!Mentve,köszi a receptet.

anyuka54
anyuka54 Wed, 2012-11-14 12:19

Gondolom csak az íze marad benne,mint amikor borral főzöl.

1488
sütőtök 40 dkg
birs 40 dkg
méz 30 dkg
pálinka 1 dl
citrom 1 db