Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Triple Sec-es almalekvár

Triple Sec-es almalekvár
Triple Sec-es almalekvár
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly készítettünk először almalekvárt, ami nagyon nagy sikert aratott. Csak akkor még pár üveggel tettünk el.. Idén viszont már jóval okosabbak voltunk, és bespejzoltunk belőle! ) Fűszerek nélkül, simán eltéve is isteni!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megtisztítjuk, magházát eltávolítjuk, és szeleteljük.

  2. A 7,5 literes főzőedényben feltesszük főni. Mikor megpuhult, rúdmixerrel turmixszoljuk. Hagyhatjuk kicsit darabosra is, de teljesen péppé mixelhetjük.

  3. Ezután hozzáadjuk a cukrot, amihez előzőleg hozzákeverjük a dzsemfixet (utasítás szerint tesszük).

  4. Visszatesszük a dzsemet a tűzhelyre. Forrástól számítva 5 percig főzzük. Miután levettük a tűzről, belekeverjük a fahéjat, szegfűszeget, citrom levét és a Triple Sec-et.

  5. Üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk az üvegeket. 5 percre fejre állítjuk az üvegeket, hogy vákuum képződjön.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 677
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almadzsem, fűszeres almalekvár, gyümölcslekvár, gyümölcsdzsem

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Wed, 2012-11-14 08:11

Azzal, hogy fejreállítod az üvegeket, még nem lesz vákuum benne. Az csak azért van, hogy biztos legyél, hogy nem eresztenek a fedő mellett.

593
alma 1.7 kg
cukor 50 dkg
dzsemfix 1.5 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
Triple sec 0.5 dl
citromlé 1 citromból nyert