r
Nosalty Logó

Mézes süti vaníliasodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rohan
Mézes süti vaníliasodóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A süteményhez

A vaníliasodóhoz

Összesen 878 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A süteményhez

A vaníliasodóhoz

Összesen 3513 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A süteményhez

A vaníliasodóhoz

Összesen 234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 878 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3395.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    1023 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    578.6 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    1368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    661 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    856 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1877 micro
Összesen 3513 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A süteményhez

A vaníliasodóhoz

Elkészítés

A süteményhez

  1. 6 tojássárgáját a 20 dkg cukorral és a mézzel habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk az ecetet és a szódabikarbónás lisztet, a fűszereket.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk az előbbi anyagokhoz.
  4. Papírral kibélelt tepsibe öntjük, és a dióval, meggyel ízlés szerint megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben szép barnára sütjük. (Hőlégkeveréses sütésnél kevesebb idő is elég lehet.)
  6. A vaníliasodóhoz a tojássárgáját 1 dl tejjel, a cukorral és a liszttel elkeverjük.
  7. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és forrón a tojássárgájához öntjük.
  8. Tűzre tesszük, és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Forrni nem szabad a mártásnak, mert a tojássárga összecsomósodik benne. Akkor van készen, ha a kanálról nem fut le, hanem azt sűrűn bevonja.
  9. Ha a tűzről levesszük, beletesszük a vajat, és ezzel fényesre keverjük. 2 db tojásfehérjét 2 dkg cukorral keményre verünk, és a forró mártáshoz keverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5832
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem anyukájának régi receptje, én a másnapra megmaradt kis sütidarabot bolondítottam meg a sodóval....sikeres bolondítás volt:-). Ő nem szereti a fahéjat , így nála e nélkül ettük, az is finom, de a fűszerek szerintem nagyon jól emelik a méz ízét, mint a mézeskalácsban.

Hozzávalók

A süteményhez

A vaníliasodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!