Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-grízes piskóta

Tejfölös-grízes piskóta
Tejfölös-grízes piskóta
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ideje otthon lábadoztam, még bevásárolni se nagyon tudtam elmenni. Márpedig süti nélkül nincs élet! Ezért olyan hozzávalókhoz nyúltam, amik kéznél voltak. Megpróbáltam a hétköznapi anyagokból valami nem annyira szokványosat csinálni! Szerintem ehető lett!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét felverjük egy csipet sóval, majd apránként beledolgozunk 10 dkg cukrot.
  3. A tojások sárgáját a maradék 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a tejet, majd a búzadarát és kicsit állni hagyjuk (5-10 perc).
  4. Ezután belekeverjük a sütőporos lisztet, majd a felvert tojásfehérje habot.
  5. Egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát. Ízlés szerint tehetünk bele kevés gyümölcsöt is.
  6. 170 C-os sütőben, lassan sütjük kb. 40-45 percig. Ha hamar pirulna, csökkentsük a hőfokot!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 664
elküldve: 4
receptkönyvben: 232
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Julcsi111

Mióta szakács: 2010.11.12.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös-grízes piskóta, grízes-tejfölös-gyümölcsös piskóta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-29 14:18

Megcsináltam, remek.

627
tojás 4 db
cukor 25 dkg
tejföl 175 g
búzadara 100 g
finomliszt 10 dkg
tej 150 ml
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 2 kk
őszibarack 20 dkg