r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros csirkemellcsíkok zöldséges kuszkusszal

toroltfelhasznalo-412734
Mézes-mustáros csirkemellcsíkok zöldséges kuszkusszal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a csirkemellcsíkokhoz:

Hozzávalók a zöldséges kuszkuszhoz:

698
Kalória
61.8g
Fehérje
83.3g
Szénhidrát
12.1g
Zsír
290.2g
Víz
170.3g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
29g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók a csirkemellcsíkokhoz:

Hozzávalók a zöldséges kuszkuszhoz:

Összesen 698 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók a csirkemellcsíkokhoz:

Hozzávalók a zöldséges kuszkuszhoz:

Összesen 2095 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók a csirkemellcsíkokhoz:

Hozzávalók a zöldséges kuszkuszhoz:

Összesen 152 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    1419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    290.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    415 micro
  • β-karotin
    991 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 698 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6747.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    4257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    250 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    870.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1246 micro
  • β-karotin
    2973 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 2095 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a csirkemellcsíkokhoz:

  1. A csirkemelleket megmossuk, konyhakész állapotba hozzuk és csíkokra vágjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a csirkemellcsíkokat a sóval, borssal, mézzel, mustárral és olajjal.
  3. A bepácolt csirkemelleket 2 órán keresztül a hűtőben tároljuk.
  4. Kb. 30 percig folyamatos kevergetés mellett addig sütjük, amíg egy picit megpirul (nem szükséges olajat használnunk, mert az már benne volt a pácban).

Hozzávalók a zöldséges kuszkuszhoz:

  1. A répát apró kockákra vágjuk. A kukoricával együtt sós vízben megfőzzük.
  2. A kimért kuszkuszt felöntjük legalább kétszer annyi forró vízzel. Lefedjük, és várunk minimum 5 percet.
  3. Ha letelt az idő, megnézzük a kuszkuszt, és ha van még egy kis víz a tetején, akkor azt leöntjük róla. Ismét lefedjük, és várunk még 20 percet.
  4. Az idő elteltével a kuszkuszt megsózzuk, és hozzákeverjük a megfőtt sárgarépát és kukoricát.
  5. A csirkemellcsíkokkal együtt tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p

Ez egy gyorsan elkészíthető finom és egészséges étel.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek