r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros csirkecomb másként

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gyevocska
Mézes-mustáros csirkecomb másként
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 907 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    884 micro
  • β-karotin
    2278 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 907 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    204.1 g

Zsír

  • Összesen
    340.1 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5917 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2209 mg
  • Nátrium
    2774 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1487.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1652 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1080 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    5306 micro
  • β-karotin
    13668 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    7720 micro
  • Lut-zea
    2545 micro
Összesen 5443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    223 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk.
  2. A mézes-mustáros fűszerkeveréket elkeverjük egy kis olajjal, és beleforgatjuk a húst. Ha nincs otthon ilyen fűszerkeverék, akkor nagyon egyszerűen összekeverünk egy kis mézet mustárral, sóval, esetleg borssal. Ízlés szerint.
  3. A hagymát karikára vágjuk, kevés olajon fonnyasztjuk, hozzáadjuk a szintén karikára vágott paprikát, majd a paradicsomot. Sózzuk. Tulajdonképpen egy egyszerű lecsót készítünk. Jó puhára főzzük, de aki darabosabban szereti benne a zöldségeket, az ne főzze túl.
  4. Megmossuk a rizst, megtisztítjuka sárgarépát, karikára vágjuk. Amikor már jó a lecsónk, beletesszük a sárgarépát és a rizst. Összeforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyiben majd megfő a rizs úgy, hogy nem marad rajta víz a végére. Kóstoljuk meg, elég sós-e.Nem főzzük tovább, összekeverjük és egy jénai tálba, vagy magas tepsibe öntjük.
  5. A rizs tetejére ráhelyezzük a csirkecombokat. Ne aggódjunk, hogy a vízre tesszük rá. Finoman meg fog párolódni benne, és mivel nem kavargatjuk, így az ízek is megmaradnak.
  6. Az egészet lefóliázzuk, és mehet be a sütőbe. Kb. 30 percig sütjük így, időnként megnézve elfőtte-e a levét, és a rizs megpuhult-e. Ha kész, akkor levesszük a fóliát, és magasabb fokozaton szép pirosra sütjük a tetejét. Egyszerre kész a hús és a köret is.:)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 12344
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gyevocska 5 recept

Nem tudtam, milyen köretet csináljak a csirkecombhoz, mert nem szeretjük, ha nagyon száraz a hús és a köret is. Így jött az ötlet, hogy picit szaftos, leginkább a bácskai rizses húshoz hasonlító módon készítsem el. Féltem, milyen lesz együtt a két ízvilág, de szerintem nagyon finom :) Egy gyakorlott háziasszonynak pofonegyszerű elkészíteni, és mégis más, mint a megszokott sült csirkecomb. Jó étvágyat:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?