Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mazsolás-mákos sütemény

Mézes-mazsolás-mákos sütemény
Mézes-mazsolás-mákos sütemény
120 perc / előkészület: 70 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a mákos süteményeket. Ezt mindenkinek ajánlom, mert nagyon mutatós, finom és sokáig eláll.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és elkészítünk egy kb 20x36 cm-es, magas peremű tepsit.
  2. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  3. A töltelékhez összekavarjuk a mákot a cukorral és a tejjel.
  4. Hozzáadjuk a mazsolát, mézet, ízlés szerinti mennyiségű fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd felfőzzük.
  5. A mákot levesszük a tűzről. A tojásfehérjét habbá verjük és a langyos töltelékhez keverjük.
  6. A tésztához langyos tejben feloldjuk a tk cukrot és felfuttatjuk az élesztőt benne.
  7. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, a porcukorral és elmorzsoljuk benne a vajat.
  8. Hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgát és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  9. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd 3 részre osztjuk és kinyújtjuk az első lapot.
  10. Belehelyezzük a tepsibe, megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a máktöltelék felét.
  11. Erre ismét tészta következik, majd lekvár és a maradék mák.
  12. A harmadik lappal befedjük.
  13. A tetejét megkenjük tojással és megszurkáljuk.
  14. Az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsül.
  15. Az elkészült süteményt porcukorral meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x36 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 962
elküldve: 4
receptkönyvben: 352
elkészítve: 5/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsa (2.)

Mióta szakács: 2010.10.26.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

soklapos-mákos süti, mézes-mazsolás-lekváros mákos süti

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

illesera
illesera Sun, 2010-11-21 20:49

Megsütöttem ma, nagyon finom, a mákos beiglire hajaz az íze! Na, most már karácsonyi hangulatom is lett !:))))))
köszi a recit, üdv
era

binci69
Zsuzsa (2.) / binci69 Fri, 2010-11-19 10:17

Így, hogy mondod már nekem is beugrott. Egyébként én amikor látok egy fantáziadús receptet gyorsan kiírom az én kis sütis könyvembe. Később már fogalmam sincs, hogy honnan származik! De szerintem megérte feltenni?!
Üdv.:Zsuzsa

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa Wed, 2010-11-17 19:36

Köszönöm,hogy feltetted ezt a pompás receptet.A hétvégén elkészítem,imádom a mákosat. Ugye tudjuk,hogy a mák nagyon egészséges,különösen a nőknek ajánlott,mivel a csontritkulás ellen nagyon jó hatású.

Zsuzsa

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-17 18:37

Tökéletes :)))

950
finomliszt 50 dkg
vaj 25 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 2 db
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
élesztő 1 dkg
sütőpor 1 kk
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 2 ek
mák 30 dkg
cukor 15 dkg
tej 2 dl
citromhéj 1 citromból nyert
méz 2 ek
mazsola 10 dkg
rum 1 dl
fahéj 0 ízlés szerint
tojásfehérje 2 db
sárgabaracklekvár 10 dkg