r
Nosalty Logó

Mézes-mazsolás-mákos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes-mazsolás-mákos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 950 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7607 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 355 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1391.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 950 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.5 g

Zsír

  • Összesen
    357.4 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11128.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    5133 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1217 mg
  • Foszfor
    3765 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    939.5 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1912 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1874 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 7607 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 355 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és elkészítünk egy kb 20x36 cm-es, magas peremű tepsit.
  2. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  3. A töltelékhez összekavarjuk a mákot a cukorral és a tejjel.
  4. Hozzáadjuk a mazsolát, mézet, ízlés szerinti mennyiségű fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd felfőzzük.
  5. A mákot levesszük a tűzről. A tojásfehérjét habbá verjük és a langyos töltelékhez keverjük.
  6. A tésztához langyos tejben feloldjuk a tk cukrot és felfuttatjuk az élesztőt benne.
  7. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, a porcukorral és elmorzsoljuk benne a vajat.
  8. Hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgát és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  9. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd 3 részre osztjuk és kinyújtjuk az első lapot.
  10. Belehelyezzük a tepsibe, megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a máktöltelék felét.
  11. Erre ismét tészta következik, majd lekvár és a maradék mák.
  12. A harmadik lappal befedjük.
  13. A tetejét megkenjük tojással és megszurkáljuk.
  14. Az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsül.
  15. Az elkészült süteményt porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x36
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14500
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretjük a mákos süteményeket. Ezt mindenkinek ajánlom, mert nagyon mutatós, finom és sokáig eláll.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek