r
Nosalty Logó

Molnár kocka

Tubicám
Molnár kocka
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

758
Kalória
8.8g
Fehérje
86.5g
Szénhidrát
41.5g
Zsír
18.8g
Víz
31.3g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
48.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 758 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 9072 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 758 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    497.8 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    217 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3822.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1037.8 g
  • Cukor
    581 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    225.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    483 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3995 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3102 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 9072 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az átszitált lisztbe hintjük a szódabikarbónát, és elmorzsoljuk a margarinnal (vagy zsírral). Hozzáadjuk a cukrot és az egész tojásokat. Majd apránként adagolva a tejet, összegyúrjuk a tésztát. (Annyi tejet vagy tejfölt adjunk hozzá, hogy lágy, könnyen nyújtható állagú legyen.)
  2. A tésztát négy részre osztjuk. Egyenként szép vékony lapokra nyújtjuk a megfordított tepsi alján (én sütőpapírt teszek a tepsi hátuljára, és azon nyújtom), hogy mindegyik megfelelő méretű legyen.
  3. 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt egyenként kisütjük a négy tésztalapot szép aranysárgára (kicsit hullámosak lesznek a lapok, ne ijedjünk meg).

Krém

  1. Felolvasztjuk a cukrot egy mély edényben. Egy külön tálban a lisztet csomómentesre keverjük egy kis tejjel.
  2. A karamellt levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a többi tejet. Türelmesen kevergetve megvárjuk, míg az összes pörkölt cukor feloldódik.
  3. Visszatesszük a tűzre, és folyamatos keverés mellett belecsorgatva a lisztes masszát, sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
  4. Mikor már nem forró a krém, akkor belekeverjük a margarint.
  5. A meleg krémmel rétegezve megtöltjük a tésztalapokat, és 1-2 órára félretesszük, hogy szépen megpuhuljon a süti. Közben a tetejére egy tálcán nehezéket is pakolhatunk, hogy szép egyenletesre simuljon.)

Máz

  1. A csokoládét felolvasztjuk a margarinnal, és a kihűlt süti tetejét bevonjuk a mázzal.
  2. A süteményt kockákra szeletelve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30

Nagymamám receptgyűjteményének "Molnár kocka" elnevezésű vendégvárója valójában nem más, mint egy hamis mézes krémes sütemény. Emlékszem, hogy mama is mindig nagy sikert aratott ezzel az omlós, pihe-puha, mézédes sütivel. Ezért azokra az alkalmakra én is gyakran elkészítem, amikor biztosra akarok menni a dicséretek bezsebelésében.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...