Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Molnár kocka

Molnár kocka
Molnár kocka
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám receptgyűjteményének "Molnár kocka" elnevezésű vendégvárója valójában nem más, mint egy hamis mézes krémes sütemény. Emlékszem, hogy mama is mindig nagy sikert aratott ezzel az omlós, pihe-puha, mézédes sütivel. Ezért azokra az alkalmakra én is gyakran elkészítem, amikor biztosra akarok menni a dicséretek bezsebelésében.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Máz

ajánlat

Akik a mézes krémes vagy karamellkrémes sütiket szeretik, azoknak tuti befutó ez a sütemény is. Mutatós, falatnyi kockákra szeletelhető és önmagát etető, finom édesség, ami kiváló vendégváró lehet. Megőrizve puhaságát több napig is eláll.

Kicsit melósabb a tészta nyújtása miatt elkészíteni, de minden fáradtságot megér.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az átszitált lisztbe hintjük a szódabikarbónát, és elmorzsoljuk a margarinnal (vagy zsírral). Hozzáadjuk a cukrot és az egész tojásokat. Majd apránként adagolva a tejet, összegyúrjuk a tésztát. (Annyi tejet vagy tejfölt adjunk hozzá, hogy lágy, könnyen nyújtható állagú legyen.)
  2. A tésztát négy részre osztjuk. Egyenként szép vékony lapokra nyújtjuk a megfordított tepsi alján (én sütőpapírt teszek a tepsi hátuljára, és azon nyújtom), hogy mindegyik megfelelő méretű legyen.
  3. 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt egyenként kisütjük a négy tésztalapot szép aranysárgára (kicsit hullámosak lesznek a lapok, ne ijedjünk meg).

Krém

  1. Felolvasztjuk a cukrot egy mély edényben. Egy külön tálban a lisztet csomómentesre keverjük egy kis tejjel.
  2. A karamellt levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a többi tejet. Türelmesen kevergetve megvárjuk, míg az összes pörkölt cukor feloldódik.
  3. Visszatesszük a tűzre, és folyamatos keverés mellett belecsorgatva a lisztes masszát, sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
  4. Mikor már nem forró a krém, akkor belekeverjük a margarint.
  5. A meleg krémmel rétegezve megtöltjük a tésztalapokat, és 1-2 órára félretesszük, hogy szépen megpuhuljon a süti. Közben a tetejére egy tálcán nehezéket is pakolhatunk, hogy szép egyenletesre simuljon.)

Máz

  1. A csokoládét felolvasztjuk a margarinnal, és a kihűlt süti tetejét bevonjuk a mázzal.
  2. A süteményt kockákra szeletelve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 618
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tubicám

Mióta szakács: 2015.11.04.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

hamis mézes krémes, karamellkrémes kocka, krémes szelet, négylapos krémes szelet, többlapos szelet, karamelles szelet, karamell sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

758
finomliszt 50 dkg
margarin 15 dkg
cukor 20 dkg
tojás 2 db
szódabikarbóna 1 késhegynyi
tej 1 dl
cukor 25 dkg
finomliszt 4 evőkanál
tej 7.5 dl
margarin 25 dkg
étcsokoládé 20 dkg
margarin 10 dkg