r
Nosalty Logó

Magyarica Katharosz konyhájából

Katharosz
Magyarica Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1530
Kalória
26.7g
Fehérje
230.9g
Szénhidrát
56.8g
Zsír
56.8g
Víz
160.6g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
130.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 9187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1581.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    230.9 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 1530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    159.9 g

Zsír

  • Összesen
    340.7 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    964 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9489.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    3277 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    717 mg
  • Foszfor
    3108 mg
  • Nátrium
    2029 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1385.1 g
  • Cukor
    781 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    341 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1739 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 9187 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, és folpackba csomagolva kicsit hidegre tesszük.
  2. Ha egy kicsit megdermedt, 5 egyenlő részre osztjuk, és megsütjük a lapokat a tepsink hátoldalán, előtte villával megszurkáljuk. Mindegyik előtt kicsit belisztezzük, vagy sütőpapírt teszünk rá.
  3. Mérsékelt hőfokon, óvatosan sütjük a lapokat, amikor kezd pirulni, már ki is vehetjük, és lecsúsztatjuk a tepsiről. (VIGYÁZZUNK vele, mert könnyen törik.) Kicsit nehéz nyújtani a lapokat, de érdemes bajlódni vele, mert a végeredmény megéri. (Tepsi méret a régi típusú gáztepsi, ez kicsit magasabb falú, 35x37x4 cm.)
  4. Krém: a lisztet kevés tejjel elkeverjük (1,6 literből), jól elkeverjük, hogy sima legyen, és még hidegen hozzákeverjük a többi tejhez. Majd beletesszük a többi hozzávalót, és állandó keverés mellett, forrástól számított kb. 2-3 percig főzzük (ne legyen túl sűrű).
  5. Még forrón megtöltjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is jusson. Sietni kell, mert a krém hamar dermed. Másnapra a kemény lapok a forró krémtől megpuhulnak.
  6. Fogyasztásig a hűtőben tartjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x37x4

Nagyon kiadós, finom, krémes sütemény, érdemes kipróbálni.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...