Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyarica Katharosz konyhájából

Magyarica Katharosz konyhájából
Magyarica Katharosz konyhájából
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kiadós, finom, krémes sütemény, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, és folpackba csomagolva kicsit hidegre tesszük.
  2. Ha egy kicsit megdermedt, 5 egyenlő részre osztjuk, és megsütjük a lapokat a tepsink hátoldalán, előtte villával megszurkáljuk. Mindegyik előtt kicsit belisztezzük, vagy sütőpapírt teszünk rá.
  3. Mérsékelt hőfokon, óvatosan sütjük a lapokat, amikor kezd pirulni, már ki is vehetjük, és lecsúsztatjuk a tepsiről. (VIGYÁZZUNK vele, mert könnyen törik.) Kicsit nehéz nyújtani a lapokat, de érdemes bajlódni vele, mert a végeredmény megéri. (Tepsi méret a régi típusú gáztepsi, ez kicsit magasabb falú, 35x37x4 cm.)
  4. Krém: a lisztet kevés tejjel elkeverjük (1,6 literből), jól elkeverjük, hogy sima legyen, és még hidegen hozzákeverjük a többi tejhez. Majd beletesszük a többi hozzávalót, és állandó keverés mellett, forrástól számított kb. 2-3 percig főzzük (ne legyen túl sűrű).
  5. Még forrón megtöltjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is jusson. Sietni kell, mert a krém hamar dermed. Másnapra a kemény lapok a forró krémtől megpuhulnak.
  6. Fogyasztásig a hűtőben tartjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 35x37x4 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 21 494
elküldve: 5
receptkönyvben: 288
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: horvát
mikor: mindig
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

magyar nő, réteges krémes sütemény, kakaókrémes sütemény, csokikrémes sütemény

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mariann1978
Mariann1978 Sat, 2015-04-11 13:21

Fantasztikusan jó sütemény, könnyű elkészíteni és nagyon finom a krém is! Tökéletes névnapi süti lett, mindenki nagyon dicsérte, köszönöm a receptet!

katharosz
Katharosz / katharosz Sat, 2015-04-11 21:30

Köszönöm szépen a dicséretet. Mindig őrülök neki ha másoknak is sikerülnek a receptjeim.
Üdv. Kati

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Thu, 2013-09-12 16:30

Tényleg nagyon finom sütemény. Hosszú évek óta készítem,mert a CSALÁD kedvence,de mostanában a krémben a lisztet 1,5 csomag csokoládés pudinggal helyettesítem.Nagyon finom,könnyű lesz tőle.

hermanicskata
hermanicskata Sun, 2013-05-12 19:31

Finom, könnyen szeletelhető és hamar puhuló süti. Nekem egy picit sok lett a krém, legközelebb megpróbálom nagyobbra nyújtani a lapokat. Sikere volt a fiam szülinapján.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-04-06 10:07

De nagyon guszta, köszönöm a receptet, mentem, én még nem ismertem eddig, részemről köszi: hogy felraktad! :D
Éva-Anyóca

hmarika
hmarika Fri, 2013-04-05 22:30

Én is ismerem a receptet, többször elkészítettem már. A család nagyon szereti. Finom, és hamar megpuhul.

katharosz
Katharosz / katharosz Fri, 2013-04-05 23:34

És közel húsz éve kaptam ezt a receptet egy, volt kolleganőmtöl, és nálunk is a családi kedvencek közé tartozik.
Üdv. Kati

1528
finomliszt 60 dkg
sütőpor 1 csomag
sertészsír 5 dkg
porcukor 20 dkg
tojás 2 db
tejföl 2 dl
tej 1.6 l
cukrozatlan kakaópor 7.5 dkg
csokoládé 10 dkg
cukor 45 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 7.5 evőkanál
vaj 20 dkg