r
Nosalty Logó

Bianka szelet

NS
Bianka szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

A mázhoz

892
Kalória
12.8g
Fehérje
112.9g
Szénhidrátok
43.4g
Zsír
49.5g
Víz
137.1g
Koleszterin
2.8g
Rost
69.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 892 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az 1. tésztához

A 2. tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 892 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    347.2 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    1097 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6693.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1905 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2440 mg
  • Nátrium
    1691 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    903.3 g
  • Cukor
    559 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    396 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2291 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    1658 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 7135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

Az 1. tésztához

  1. Az első tészta készítése:
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, a lisztet és a sütőport.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
  4. A második tészta készítése:
  5. A 5 tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, beletesszük a cukrot és tovább verjük, majd belekeverjük a darált diót, a reszelt csokit, a darabolt zselés cukrot, a lisztet és a sütőport.
  6. Az előző tésztához hasonlóan megsütjük.
  7. Krém készítése:
  8. A pudingot, cukrot, tejet megfőzzük, ha kihűlt, belekeverjük a margarint.
  9. Összeállítás:
  10. Az első tésztát kettévágjuk, s e közé kerül a 2. tészta és a krémmel ragasztjuk össze.
  11. Gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonót az olajjal és a tészta tejejére kenjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21x35x6

Sógornőm kóstolta ezt a süteményt egy ismerősénél, áradozott róla, hogy mennyire finom, elkértem a receptet, s másnap rögtön megsütöttem. Nem csalódtam benne, isteni finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...