Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mázas lazac, narancsos kevert salátával

Mézes-mázas lazac, narancsos kevert salátával
Mézes-mázas lazac, narancsos kevert salátával
gyors recept | szponzorált tartalom
48 perc / előkészület: 40 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szuper késő tavaszi - kora nyári salátát hoztunk nektek, ami több mint saláta: nem csak szemet gyönyörködtető, hanem isteni finom, friss és laktató is. Nagy adag kevert saláta spárgával, naranccsal, omlós mézes-mázas lazacfalatokkal megkoronázva és kellemes szójás-narancsos öntettel megspékelve. Könnyed esti vacsora vagy bőséges előétel.

 

hozzávalók / 2 adag

Mézes-szójás pác

Salátaöntet

Saláta összeállítása

Szólj hozzá!

elkészítés

Mézes-szójás pác + sütés

  1. Egy tálkában a pác hozzávalóit összekeverjük, és egy másik edényben lazacokat nyakon öntjük vele. Betesszük a hűtőbe 30 percre kicsit állni. (Ha csak bőrös lazacot sikerült vásárolni, a szelet egyik végén, a hús és a bőr között vágjuk be, majd határozott mozdulatokkal tépjük le a bőrt. Ha kell, vágjunk még alá késsel a bőr és hús mentén haladva.)
  2. Egy serpenyőben egy evőkanál szezámolajat felhevítünk, majd jöhetnek rá a pácból kivett, kissé lecsöpögtetett lazacfilék. A szeletek mindkét oldalát 4-5 percig süssük, ne túl magas lángon: így a belseje omlós és szaftos lesz, kívül pedig pirult, ropogós. (Ez persze ízléstől függ, ha valaki jól átsütve szereti, süsse tovább 2-3 perccel.)
  3. Miután megsültek, tegyük őket egy deszkára és hagyjuk pár percig állni, majd villával falnyi darabokra "trancsírozzuk", vagyis szétszedjük.

Salátaöntet

  1. A chilit és az újhagymát vágjuk apróra, majd egy tálkában a pác további hozzávalóival együtt keverjük össze és tálalásig tegyük hűtőbe.

Saláta összeállítása

  1. A narancsokat megpucoljuk és gerezdekre vágjuk. A spárgákat megpucoljuk, feldaraboljuk, majd pár percre forró vízbe tesszük (forrázzuk), aztán jéghideg vízfürdőbe. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy tálbab a salátakeverékkel összeforgatjuk ezeket a hozzávalókat, majd adagonként tányérokra szedjük.
  2. Tálaláskor rájuk helyezzük a frissen sült lazacfalatokat és nyakon öntjük az isteni narancsos-szójás öntettel. Végül kevés fekete szezámmal is megszórjuk.
  3. Frissen tálaljuk! Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 031
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kikkoman

Mióta szakács: 2017.07.07.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
konyha: japán
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: saláta
szezon: tavasz
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

749
szójaszósz 150 ml
virágméz 2 ek
gyömbér 1 teáskanál
szezámolaj 2 ek
lazac 450 g
szójaszósz 3 ek
narancslé 1 narancsból nyert
chili 0.5 g
újhagyma zöldje 1 db
szezámolaj 1 ek
salátakeverék 300 g
narancs 2 db
zöldspárga 0.5 csomag
lila hagyma 1 kis fej
szezámmag 2 ek