r
Nosalty Logó

Mézes-mázas lazac, narancsos kevert salátával

Kikkoman
Mézes-mázas lazac, narancsos kevert salátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Mézes-szójás pác

Salátaöntet

Saláta összeállítása

749
Kalória
63.3g
Fehérje
64.3g
Szénhidrát
29.3g
Zsír
697.4g
Víz
103.5g
Koleszterin
10.4g
Élelmi rost
48.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Mézes-szójás pác

Salátaöntet

Saláta összeállítása

Összesen 749 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Mézes-szójás pác

Salátaöntet

Saláta összeállítása

Összesen 1497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Mézes-szójás pác

Salátaöntet

Saláta összeállítása

Összesen 76 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6644.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    889 mg
  • Nátrium
    5212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    697.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    979 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    3883 micro
  • β-crypt
    287 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2884 micro
Összesen 749 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    126.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13289.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1778 mg
  • Nátrium
    10424 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1394.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    832 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    1958 micro
  • K vitamin:
    433 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    7766 micro
  • β-crypt
    574 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5767 micro
Összesen 1497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

Mézes-szójás pác

  1. Egy tálkában a pác hozzávalóit összekeverjük, és egy másik edényben lazacokat nyakon öntjük vele. Betesszük a hűtőbe 30 percre kicsit állni. (Ha csak bőrös lazacot sikerült vásárolni, a szelet egyik végén, a hús és a bőr között vágjuk be, majd határozott mozdulatokkal tépjük le a bőrt. Ha kell, vágjunk még alá késsel a bőr és hús mentén haladva.)
  2. Egy serpenyőben egy evőkanál szezámolajat felhevítünk, majd jöhetnek rá a pácból kivett, kissé lecsöpögtetett lazacfilék. A szeletek mindkét oldalát 4-5 percig süssük, ne túl magas lángon: így a belseje omlós és szaftos lesz, kívül pedig pirult, ropogós. (Ez persze ízléstől függ, ha valaki jól átsütve szereti, süsse tovább 2-3 perccel.)
  3. Miután megsültek, tegyük őket egy deszkára és hagyjuk pár percig állni, majd villával falnyi darabokra "trancsírozzuk", vagyis szétszedjük.

Salátaöntet

  1. A chilit és az újhagymát vágjuk apróra, majd egy tálkában a pác további hozzávalóival együtt keverjük össze és tálalásig tegyük hűtőbe.

Saláta összeállítása

  1. A narancsokat megpucoljuk és gerezdekre vágjuk. A spárgákat megpucoljuk, feldaraboljuk, majd pár percre forró vízbe tesszük (forrázzuk), aztán jéghideg vízfürdőbe. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy tálbab a salátakeverékkel összeforgatjuk ezeket a hozzávalókat, majd adagonként tányérokra szedjük.
  2. Tálaláskor rájuk helyezzük a frissen sült lazacfalatokat és nyakon öntjük az isteni narancsos-szójás öntettel. Végül kevés fekete szezámmal is megszórjuk.
  3. Frissen tálaljuk! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 8 p

Egy szuper késő tavaszi - kora nyári salátát hoztunk nektek, ami több mint saláta: nem csak szemet gyönyörködtető, hanem isteni finom, friss és laktató is. Nagy adag kevert saláta spárgával, naranccsal, omlós mézes-mázas lazacfalatokkal megkoronázva és kellemes szójás-narancsos öntettel megspékelve. Könnyed esti vacsora vagy bőséges előétel.

További receptek

Nyári poke bowl

A poke bowl azért jó választás mindig, mert nem kötöttek az alapanyagok és ízlés szerint bármiből el tudjuk készíteni ezt az ételt. Lehet az alap akár bulgur vagy quinoa is, csirkét ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...