r
Nosalty Logó

Epres-kecskesajtos pitypangsaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Epres-kecskesajtos pitypangsaláta
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 483 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 126 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    748 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1658 micro
Összesen 241 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    1496 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3317 micro
Összesen 483 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    864 micro
Összesen 126 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha frissen megkóstolva túl kesernyésnek ítélnénk meg a pitypangleveleket, akkor a saláta készítése előtt áztassuk vízbe egy órára.
  2. Aztán a szárak végét levágva egészben vagy kisebb darabokba tépkedve tegyük egy tálba.
  3. Fektessük a zöld levelekre a hosszában szelt epret, adjuk hozzá a kockára vágott sajtot és a vékonyan szeletelt lila hagymát.
  4. Sózzuk, borsozzuk, chilipehellyel ízesítjük, majd locsoljuk meg minél sűrűbb balzsamecettel (aki nem szereti, citromlével csepegtesse) és mézzel vagy golden sziruppal. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1223
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 18.

Ajánló

Ehhez a színpompás salátához más zöld leveleket is keverhettek, pl. bébispenótot, rukkolát, madársalátát. A kecskesajtot morzsolhatjátok is rá, úgy jobban összeérnek az ízek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss, illatos, és akár a kertből is beszerezheted a pitypangleveleket hozzá. Tavasztól nyár közepéig lesz rá lehetőséged, próbád ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek