r
Nosalty Logó

Mézes krémes - ahogy Anita készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes krémes - ahogy Anita készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 1895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    333.1 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3784.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    1210 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1069.8 g
  • Cukor
    592 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 7571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kimérjük a mézet, hozzáadjuk a zsírt, és az egészet összeolvasztjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a porcukrot. Adunk hozzá 1 ek fahéjat, 2 ek kakaóport. Beleütjük a tojásokat, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amelyben elkevertük előzőleg a szódabikarbónát. A masszát összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, itt is kidolgozzuk (ha még kíván lisztet, akkor tegyünk hozzá), majd négy kis cipót formázunk belőle. Hagyjuk kicsit pihenni, hogy a tészta teljesen kihűljön.
  2. Ekkor 4 téglalapot sodrunk belőlük. Lisztezett tepsi hátoldalán egyenként kisütjük 7-8 perc alatt, 180 fokon. (Vigyázat, mert hamar megsül!) Még forrón, éles késsel leválasztjuk a tésztalapot a tepsi hátoldaláról, így már könnyen lecsúsztatható. Ha kihűl, akkor törni fog!
  3. Közben elkészítjük a krémet: a tejben elkeverjük a búzadarát, felfőzzük és kihűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverünk, és a kihűlt krémhez adjuk.
  4. Amikor a lapok kihűltek, megtöltjük őket. Az alsó lapot megkenjük a búzadarás krém felével, ráhelyezzük a második lapot. Ezt baracklekvárral megkenjük, majd befedjük a következő lappal. Erre kerül a krém másik fele, végül az utolsó lap. A sütemény tetejét csokoládémázzal leöntjük. Ehhez egy tortabevonó csokoládét étolajban felolvasztunk gőz fölött.
  5. A mézes krémest legalább egy éjszakán át pihentetjük, addigra jól megpuhul, és könnyen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36×23
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 41894
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár évvel ezelőtt egy tv műsorban láttam a mézes krémes e fajtáját. Kipróbáltam, és azóta csak ez a változat szerepel az ünnepi asztalon. Gyermekeim nagy kedvence, így nem hiányozhat nálunk karácsonykor. Most egy kis tányérkával az elsőszülöttem iskolai karácsonyi osztálybulijára is kerül belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek