r
Nosalty Logó

Mézes krémes - ahogy Anita készíti

NS
Mézes krémes - ahogy Anita készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1895
Kalória
22.9g
Fehérje
267.5g
Szénhidrát
83.3g
Zsír
55.8g
Víz
223.3g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
148g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    267.5 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 1895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    333.1 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3784.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    1210 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1069.8 g
  • Cukor
    592 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 7571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 373 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kimérjük a mézet, hozzáadjuk a zsírt, és az egészet összeolvasztjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a porcukrot. Adunk hozzá 1 ek fahéjat, 2 ek kakaóport. Beleütjük a tojásokat, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amelyben elkevertük előzőleg a szódabikarbónát. A masszát összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, itt is kidolgozzuk (ha még kíván lisztet, akkor tegyünk hozzá), majd négy kis cipót formázunk belőle. Hagyjuk kicsit pihenni, hogy a tészta teljesen kihűljön.
  2. Ekkor 4 téglalapot sodrunk belőlük. Lisztezett tepsi hátoldalán egyenként kisütjük 7-8 perc alatt, 180 fokon. (Vigyázat, mert hamar megsül!) Még forrón, éles késsel leválasztjuk a tésztalapot a tepsi hátoldaláról, így már könnyen lecsúsztatható. Ha kihűl, akkor törni fog!
  3. Közben elkészítjük a krémet: a tejben elkeverjük a búzadarát, felfőzzük és kihűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverünk, és a kihűlt krémhez adjuk.
  4. Amikor a lapok kihűltek, megtöltjük őket. Az alsó lapot megkenjük a búzadarás krém felével, ráhelyezzük a második lapot. Ezt baracklekvárral megkenjük, majd befedjük a következő lappal. Erre kerül a krém másik fele, végül az utolsó lap. A sütemény tetejét csokoládémázzal leöntjük. Ehhez egy tortabevonó csokoládét étolajban felolvasztunk gőz fölött.
  5. A mézes krémest legalább egy éjszakán át pihentetjük, addigra jól megpuhul, és könnyen szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 7 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36×23

Pár évvel ezelőtt egy tv műsorban láttam a mézes krémes e fajtáját. Kipróbáltam, és azóta csak ez a változat szerepel az ünnepi asztalon. Gyermekeim nagy kedvence, így nem hiányozhat nálunk karácsonykor. Most egy kis tányérkával az elsőszülöttem iskolai karácsonyi osztálybulijára is kerül belőle.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...