Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes fűszeres almaleves

Mézes fűszeres almaleves
Mézes fűszeres almaleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept elkészítésekor eredeti, darabos fűszercsomagot raktam bele, a leírásban nem várhattam el, hogy mindenki  bioboltból vegye meg ugyanazt, ezért írtam a fűszerkeveréket. Úgyis kipróbáltam, ugyanolyan finom lett. 

hozzávalók / 5 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el, vágjuk először negyedekre, majd kisebb darabokra.
  2. Közben tegyünk fel 1,2 l vizet főni a tűzhelyre, majd a megmosott almaszeleteket tegyük bele. A fahéjat és szegfűszeget tegyük bele, majd a fűszerkeveréket, a mézet, várjunk forrásig.
  3. Keverjük el csomómentesen a pudingport a tejfölben, a levesből adagolt vízből folyamatosan hígítsuk fel a keveréket, majd öntsük a levesbe. Keverjük folyamatosan a következő forrásig, amikor besűrűsödik. Most nézzük meg, hogy mennyi cukrot kívánunk még bele, nekem egy ek ment még bele.
  4. Tejföllel, tejszínnel lecsurgatva tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 094
elküldve: 7
receptkönyvben: 115
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Capucine

Mióta szakács: 2012.12.05.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös almaleves, almaleves mézzel, téli almaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

321
alma 4 kis db
tejföl 150 g
fahéj 1 tk
szegfűszeg 2 db
méz 3 ek
cukor 1 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
víz 1.2 l
tejföl 3 ek
habtejszín 1.5 dl