Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres gyümölcskrémes

Epres gyümölcskrémes
Epres gyümölcskrémes
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel eperszezon van, ezért mostanában ajánlatos ez a finom desszert. De persze akár málnával, vagy őszibarackkal is készítettem már. Sőt... konzerv őszibarackkal is finom.

hozzávalók / 10 adag

tésztához

krémhez

tetejére

ajánlat

Ajánlom tavasszal és nyáron, amikor érnek a gyümölcsök. A legfinomabb ilyenkor, friss gyümölcsből készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 db tojásból, 6 ek lisztből és 6 ek cukorból piskótát sütünk, egy kizsírozott, kilisztezett kb. 25x40 cm-es tepsiben.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát. Több részletben hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  4. Előkészített formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  5. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A 3 db vanília pudingporból a 8 ek porcukorral, a 2 db tojássárgájával és 1 liter tejjel pudingot készítünk.
  6. Közben felverjük a 2 db tojásfehérjét kemény habbá. Ha a puding elkészült, még forrón hozzákeverjük a kemény tojásfehérjét.
  7. Ha langyosra hűlt a piskóta, a megmosott, megtisztított, és kettévágott földiepreket szépen elegyengetjük a piskóta tetején.
  8. Erre ráöntjük a tojásfehérjével elkevert vaníliapudingot, és szépen elsimítjuk rajta, majd tetejére reszelünk babapiskótát.
  9. Hűtőbe rakjuk kb. 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára is. Másnap szeletelhetjük, és fogyasztható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x40 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 155
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

vaníliapudingos epres piskóta, vaníliakrémes epres piskóta, gyümölcsös krémes piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

272
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
vaníliás pudingpor 3 tasak
porcukor 8 ek
tojás 2 db
tej 1 l
eper 60 dkg
babapiskóta 5 db