Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ringlós piskóta tejszínes-vaníliás krémmel

Ringlós piskóta tejszínes-vaníliás krémmel
Ringlós piskóta tejszínes-vaníliás krémmel
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Orsi húgom névnapjára készítettem ezt a süteményt. Nagyon finom és könnyű finomság. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 245 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A ringlókat megmossuk, kimagozzuk, és cikkekre vágjuk. 10 dkg kristálycukorral és a fahéjjal összekeverjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat 18 dkg kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Belekeverjük 2-3 részletben a dióval és a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Belesimítjuk a piskótatésztát, és a tetején elosztjuk a fahéjas, cukros ringlószeleteket. A levet is rálocsoljuk, amit a ringló engedett.
  4. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  5. Ha megsült a piskótánk, akkor pár percig pihentetjük, majd a sütőpapírral együtt óvatosan kicsúsztatjuk a tepsiből és kihűtjük. Csak ha kihűlt, akkor húzzuk le róla a sütőpapírt óvatosan, mert ez egy szaftosabb piskóta.

Krém

  1. A krémhez tálba tesszük a tortakrém alapport, és hozzáöntünk 3 dl hideg tejet. Kb. 3 perc alatt krémmé keverjük a robotgéppel. Ezután hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, és ezzel is alaposan összedolgozzuk.
  2. A kihűlt ringlós piskótára kenjük a krémet. A tetejét csokireszelékkel megszórjuk.
  3. Pár órára hűtőbe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 183
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szilvás piskóta, vaníliás szilvás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

622
tojás 8 db
dió 10 dkg
finomliszt 14 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 28 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 kávéskanál
ringlószilva 70 dkg
1 csipet
vaníliás pudingpor 130 g
tej 3 dl
mascarpone 25 dkg
porcukor 2.5 dkg
csokoládédara 1 dkg