r
Nosalty Logó

Méteres kalács csillapethes konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Méteres kalács csillapethes konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta (3 rúdhoz)

Krém

Csokimáz

Összesen 1022 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta (3 rúdhoz)

Krém

Csokimáz

Összesen 8157 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta (3 rúdhoz)

Krém

Csokimáz

Összesen 339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1022 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    417.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9431.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    2535 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    3745 mg
  • Nátrium
    2431 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1027.2 g
  • Cukor
    559 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    427 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2847 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2687 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1909 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 8157 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

Tészta (3 rúdhoz)

Krém

Csokimáz

Elkészítés

Tészta (3 rúdhoz)

  1. Először a krémet készítjük el, mert ennek kell idő, míg kihűl.
  2. A tésztához a lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük. Az olajat, a vizet, a cukrot, a tojásokat jól kikeverjük, majd beleforgatjuk a kakaós lisztet. Piskóta állagú tésztát kell kapni. Ha nagyon sűrű a tészta, akkor egy kis tejjel hígíthatjuk.
  3. Ha a tészta kihűlt, hosszában kettévágjuk, megkenjük a krémmel (a harmadával, hogy maradjon a másik két rúdra is:)), majd elkészítjük a csokimázat.

Krém

  1. A tejet, a lisztet és a cukrot gőz fölött keményre főzzük (lehetőleg csomómentesre).
  2. Amíg hűl, a margarint a vaníliás cukorral és a tojássárgájával kikeverjük. Ha a főzött krém kihűlt, csomómentesre keverjük a vajjal. Ha mégsem csomómentes, krumplitörőn áttörjük.

Csokimáz

  1. A mázhoz a hozzávalókat kis tűzön összefőzzük, ha csomós, akkor szűrőn átpasszírozzuk, majd a tészta tetejére egyengetjük.
  2. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd másnap lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4446
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit macerás, dolgozni kell vele, de megéri. Mindenféle családi, baráti összejövetelen megállja a helyét, biztos siker.

Hozzávalók

Tészta (3 rúdhoz)

Krém

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!