Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fügés őzgerinc

Fügés őzgerinc
Fügés őzgerinc
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még sok helyen érik a füge, és talán az én kertemben is beérik a kis fügefám első 13 db termése. Ha igen, feltétlenül elkészítem ezt a süteményt, amit 2 évvel ezelőtt készítettem, és azóta sem, pedig nagyon finom. A füge és a citromaroma nagyon jól illik egymáshoz. További képeket az elkészítéséről itt találtok.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha margarint a cukorral, a sóval, majd a tojásokkal jól összekeverjük.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a citromaromával, és ezt is hozzáadjuk a margarinos keverékhez.
  3. A fügét felaprítjuk, és a tésztába beleforgatjuk.
  4. Egy nagyobb őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha már nagyon jön az illata, és a teteje barnul, fogpiszkálóval megnézzük, hogy még ragad-e. Ha igen, egy sütőpapírt teszünk a tetejére, és tovább sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x12 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 6 319
elküldve: 6
receptkönyvben: 113
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fügés sütemény, fügés-citromos szelet

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pamacsnyuszi
pamacsnyuszi Mon, 2013-08-26 11:26

Szia!
Megsütöttem a sütit. Ízre nagyon finom volt, de szétesnek a szeletek. Van ötleted, hogy mit ronthattam el?

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2013-08-26 11:57

Szia!
Nem nagyon tudom mitől eshetet szét, mert én ezt a tésztát almával is gyakran készítem, és még soha nem esett szét. Igaz, hogy egy nagyon puha, könnyű állagú süti, de ha jól kihűl, mielőtt felszeletelem és nem vágom túl vékonyra, akkor nem esik szét.

gigi22
gigi22 Sat, 2013-08-17 21:15

Kedves Azila!
Én sajnos nem tudok friss fügéhez jutni, de nagyon szeretném megcsinálni ezt a süteményt. Nagyon szeretem az almás sütiket, és azt szeretném kérdezni, hogy rakhatnék-e a füge helyett reszelt almát? És ha véleményed szerint lehetséges, akkor mennyit bírna el a tészta? Vagy ha esetleg tudnál más, hozzáillő gyümölcsöt ajánlani, nagyon megköszönném!Még nagyon kezdő vagyok a konyhában, de nagyon lelkes!
Azért remélem, hogy egyszer sikerül igazi friss fügével is elkészítenem! Mert nagyon-nagyon jó recept!
A választ előre is köszönöm!
Üdvözlettel:Gigi

gigi22
gigi22 Mon, 2013-08-19 12:03

Kedves Azila!
Köszönöm szépen, csodás a blogod!Rengetek isteni receptet találtam, és azt hiszem rengeteget fogok tőled tanulni, és jó sokat sütögetni!!!!!
További szép napot kívánok neked!
Sok sok köszönettel:Gigi

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2013-08-26 11:51

Kedves Gigi!
Örülök neki, remélem ízleni fognak az ételek, és köszönöm szépen a kedves szavakat.:)

zeparr
zeparr Wed, 2012-02-15 21:02

Szia!
Csak szólni szeretnék, hogy a sütid - nyilván tévedésből - belekerült a tojásmentes kategóriába. Mindamellett biztos nagyon finom. Üdv!

Azila1
azila / Azila1 Thu, 2012-02-16 16:43

Szia!
Köszönöm szépen, bár a kategorizálást nem én csinálom, hanem a Nosalty.

Azila1
azila / Azila1 Wed, 2011-09-14 14:16

Szia Moncheri!
Köszönöm szépen.
Én a szöveget, meg a keretezést Photoshop programmal készítem, de ha ilyen nincs, egy egyszerűbb szövegezést e nélkül is lehet.
A programokban megkeresed a kellékeket, ott paint-be bemész. (Start/Programok/Kellékek/Paint)
Ott: File/Megnyitás/Ttallózás a gépben, a képet megkeresed és rákattintasz. Erre behozza a képet. A bal oldali eszözök között rákattintasz az A betűre, és szövegdobozzal kijelölöd a szöveg helyét. Hogy átlátszó legyen és a képből ne vágja ki az egész szövegdobozt, a kép feletti "kép" feliratra kattintva átlátszóvá teszed. A legördülő menű alsó sorában van). Beírod a szöveget (de megfelelő nagyságú szövegdobozt kell kijelölni hozzá!), majd a szövegre a jobb egérgombbal katt, ott a legalsó sorban megjelenő szöveg eszköztárra kattints, erre felugrik egy sor, ahol beállíthatod a betű típusát, nagyságát. Alul meg van egy színskála. Kijelölöd a szöveget és a kívánt színre kattintasz. Elmented a kész képet. Nem tudom mennyire voltam érthető. Mondjuk az se mindegy, hogy milyen operációs rendszert használsz. Én ezt most WindowsXP-n próbáltam ki, de mindegyiknél hasonló egy kicsit. Remélem érthető volt.:)

moncheri74
moncheri74 Wed, 2011-09-14 09:40

Szia!
Nagyon jók a receptjeid. A róluk készült fotók is szuperek. Nem tudom itt szabad-e megkérdeznem: hogyan készíted a képeidre a dátumot és a feliratozást? Van valami külön programod hozzá? Megköszönöm ha válaszolsz, üdv!

713
füge 50 dkg
tojás 3 db
cukor 12 dkg
margarin 15 dkg
sütőpor 1 csomag
finomliszt 20 dkg
1 csipet
citrom aroma 10 ml