r
Nosalty Logó

Méteres kalács ahogy lilla készíti

k.lilla
Méteres kalács ahogy lilla készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

1393
Kalória
16.9g
Fehérje
167.9g
Szénhidrát
73g
Zsír
79.5g
Víz
189.6g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
99.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    167.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 1393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    292.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3933.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    960 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1572 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    671.7 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    317.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    620 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1556 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    963 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1058 micro
Összesen 5563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 342 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztához a tojást a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet, és jól összekeverjük.
  2. Beletesszük a lisztet és a sütőport, jól összedolgozzuk.
  3. A masszát kétfelé szedjük és az egyikhez hozzáadjuk a kakaóport. A két masszát jól kizsírozott, lisztezett őzgerinc formába töltjük és megsütjük. Ha teljesen kihűlt, egy centis csíkokra szeleteljük.
  4. A krémhez a tejet a pudingporral összekeverjük és sűrű pudingot főzünk belőle. A porcukrot a rummal és margarinnal habosra keverjük, és a teljesen hidegre hűlt pudinggal simára keverjük.
  5. A tésztákat megtöltjük a követkető sorrendben: barna tészta, krém, sárga tészta, krém és így tovább.
  6. A tetejére csokimázat teszünk (a csokit felolvasztjuk gőz felett, kis olajat keverünk hozzá és kész is).
  7. A rudakat ferdén szeleteljük fel, így jön majd ki a képen is látható minta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A nagymamámtól tanultam ezt a süti receptet. Az egyik kedvencem :) Könnyen elkészíthető és nagyon finom.

Nosalty stories

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek