Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes Duna hullám

Meggyes Duna hullám
Meggyes Duna hullám
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész családom szereti ezt a finom süteményt. Én másnap, illetve harmadnap szeretem a legjobban, csak akkor szinte már egy morzsa sincs belőle. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a cukorral krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, és a masszát habosra keverjük.
  2. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet összedolgozzuk, elég sűrű lesz a tészta, én ilyenkor szoktam bele keverni kb.:1-1.5 dl meleg vízet. A tészta felét kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és megszórjuk lecsepegtetett meggybefőttel (pár szemet félre teszünk a díszítéshez).
  3. A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport, azután a barna tésztát a meggyes rétegre halmozzuk, és keverőlapáttal szétterítjük. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütük.
  4. Közben elkészítjük a krémet. A pudingport simára keverjük a befőtt levével (kb. 3 dl), lassú tűzön sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint habosra keverünk a porcukorral, majd összedolgozzuk a pudinggal. Bevonjuk vele a süteményt, végül a tetejét meggyszemekkel és tortadarával díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×20 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 42 210
elküldve: 8
receptkönyvben: 666
elkészítve: 21/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Csinka

Mióta szakács: 2011.09.14.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes csokikocka, csokis-pudingos kocka

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

yvycsajszi
yvycsajszi / yvycsajszi Sat, 2014-10-11 21:19

Szia Csinka! Most lett készen a süti, de nekem sajnos összeugrott a krém pudingos-meggyes és a margarinos-porcukros része. A Te krémed a képen olyan homogén, könnyű krémnek látszik! Mit ronthattam el? Kicsit édesnek is tűnik, de még nem kóstoltuk, holnapra készítettem el. Remélem, a tészta és a krém összeérik, és a krém is kicsit leadja a kicsapódott meggylevet a tésztának... Izgulok! :)
Egyébként pedig köszönöm a receptet - a régi bevált receptemet nem találtam (abban vaníliás volt a krém) - igazán inspiráló és különleges!
Üdv, Yvette

flowerkiss
flowerkiss Thu, 2014-06-19 17:59

Szia
Nekem meggybefőtt helyett meggyem van. Kell vele valamit pluszban csinálni vele? megfőzni vagy több cukrot adni hozzá....

alfaniki
alfaniki Fri, 2012-02-03 20:37

Ma délután a párom unalom űzés képpen,nekiállt,és megsütötte :) 2 dl langyos viz,kellett,a tésztához,mert 1,5dl nem volt még elég..mi csak 4 tojást tettünk bele,így is kíváló,magas,tömör sütink lett..tök jó ez a kakós hullám benne,guszta :) a vanilia pudigot csak 8dkg margarinnal keverte krémmé így is finom lett... a tetére reszelt étcsoki került. Le is fotoztam olyan büszke vagyok,h a pasim ilyen könnyedén megsütötte :)

petrezselyem
petrezselyem Sat, 2011-12-17 09:41

Megsütöttem,nagyon finom lett,a krémje isteni.Nekem a tésztája kicsit tömör lett,nem tudom ilyennek kell-e lennie.Kicsi tejjel higitottam,mert nem tudtam volna beleönteni a tepsibe.Kedves Csinka,szerinted mit ronthattam el a tésztájával?Különben elfogyott,mindenkinek ízlett!

Csinka
Csinka / Csinka Sat, 2011-12-17 13:33

Szia!
Nem rontottál el semmit sem, igen elég tömör a tésztája, én úgy szoktam készíteni,( mindjárt hozzá is írom a recepthez), hogy kb. 1-1.5 dl meleg vizet öntök hozzá.
Örülök, hogy ízlett.
Üdv: Csinka

petrezselyem
petrezselyem Sat, 2011-12-17 15:14

Szia Csinka!
Köszönöm gyors válaszod,örülök,hogy nem rontottam el semmit,mert mindent úgy csináltam ahogy írtad.Rendben,legközelebb nem tejet rakok hozzá,hanem vizet!
Üdv.:petrezselyem.

zafirov
zafirov Tue, 2011-12-13 19:18

Kedves Csinka!
Ma délelőtt megsütöttem, de sajna már el is fogyott. Vagyis nagyon finom lett. Annyit változtattam rajta, hogy a tetejére nem raktam margarint, csak simán a meggylével megfőzött kicsit cukrozott pudingot és cukor helyett glukonont használtam, valamint light margarint, és tk kiörlésű lisztet. Hozzá kell tennem, hogy ez csak azért van mert fogyókúrázunk és így nem olyan durva és nem kell lemondani az ilyen finomságokról.

Csinka
Csinka / Csinka Tue, 2011-12-13 19:30

Kedves Zafirov!
Szívből örülök, hogy ízlett annak meg főleg örülök, hogy sikerült úgy mond "update" tenned.
S ahogy már írtam ez a süti igazából másnap, vagy harmadnap a legfinomabb, de én is így járok, hogy mindig elfogy mire a legfinomabb lenne. :)
Üdvözöllek: Csinka

Csinka
Csinka / Csinka Mon, 2011-12-12 10:32

Nagyon szívesen. Örülök, hogy sikerült ezzel a recepttel meglepni a családodat!

Tomkos
Tomkos Sun, 2011-12-11 22:39

Életemben az első süti amit sütöttem.Nagyon finom lett és a családomat őszintén meglepte, hogy mire vagyok képes.Nagyon nagy köszönet a receptért.

edeske76
edeske76 Fri, 2011-12-09 15:43

Nagyon egyszerűnek és finomnak tűnik!Meg is fogom csinálni a család nagy örömére:))Gondolom nem véletlenül tette fel a Nosalty a Facebookra a receptet!!:))))Gratulálok!! :)

Csinka
Csinka / Csinka Fri, 2011-12-09 10:06

Örülök neki, hogy szép emlékeket sikerült felelevenítenem ezzel a sütivel.
Jó nosztalgiázást kívánok.

eseme
szabó emese / eseme Thu, 2011-12-08 21:15

Olyan szép régi emlékeket elevenít fel számomra ez a recept.
Tudniillik, gyerek koromban volt egy nagyon kedves ismerősöm aki tej érzékeny volt és ebbe a sütibe nem tej kell, hanem a befőtt lé. Ezért volt Márta néni vendégváró sütije ez a süti.
Fel kell elevenítenem ezt a fincsiséget (és az emléket is).
Köszönöm

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-12-08 18:20

Köszi a receptet, nagyon finom lehet ! Nekem biztos, mert én imádom a meggyet.
Szeretettel üdvözöllek, szép estét! Anci

Csinka
Csinka / Csinka Thu, 2011-12-08 19:11

Nagyon szívesen. Én az elmúlt két hétben kétszer sütöttem meg, mert ez a családom egyik kedvence. Én speciel másod vagy harmad nap szeretem igazán, csak akkor már nincs belőle egy morzsa sem. Nem nehéz elkészíteni és nem is sok minden kell hozzá.
Jó sütést és további szép estét kívánok Neked!

1718
margarin 25 dkg
cukor 25 dkg
tojás 6 db
finomliszt 35 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
meggybefőtt 40 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
margarin 15 dkg
porcukor 15 dkg
csokoládédara 5 dkg