Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás-gyömbéres mascarpone meggyel

Mentás-gyömbéres mascarpone meggyel
Mentás-gyömbéres mascarpone meggyel
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A menta-mascarpone-meggy hármasból szerettem volna egy izgalmas desszertet kreálni. Ez lett belőle. Üde zöld selymes krém, savanykás balzsamos meggyel kiegészülve. Szerintem isteni és könnyű. A mascarponés krémet édes tejszínhabbal is lazíthatjuk, mielőtt poharakba adagolnánk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A friss mentaleveleket hideg vízzel leöblítjük, majd mozsárba tesszük 1 cs vaníliás- illetve 2 ek sima cukorral. (Félreteszünk pár levelet a meggyhez és díszítéshez.) Mozsártörővel addig törjük, amíg egynemű lesz. Hozzáreszelünk kevés friss gyömbért, ezzel is tovább törjük. Hozzáadunk 1 ek citromlevet.
  2. A mascarponekrémet a tejszínnel lazítjuk, és hozzákeverjük a mentás-gyömbéres-citromleves cukros pépet. Ha élénkebb zöld színű krémet szeretnénk, pár csepp zöld ételfestéket is belekeverünk. Az elkészült krémet fagyasztóba tesszük 10 percre.
  3. A fagyos meggyet egy lábasba tesszük, hozzáöntjük a bort, a balzsamecetet, a maradék cukrot, 2-3 összetépkedett mentalevelet, citromlevet, és ízlés szerint gyömbért. Ezt közepes lángon addig forraljuk, amíg besűrűsödik, szirupossá válik.
  4. Összeállítjuk az édességet. A mascarponekrémet kivesszük a mélyhűtőből. Üvegpoharakba adagoljuk úgy, hogy krémmel kezdjük a rétegezést, és a szirupos meggyel fejezzük be. Mentalevelekkel díszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 928
elküldve: 4
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandrine

Mióta szakács: 2012.02.24.
57 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponekrémes pohárdesszert, mentás mascarponekrém, gyömbéres-meggyes mascarpone desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

783
mascarpone 25 dkg
cukor 4 ek
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 0.5 dl
menta 1 marék
gyömbér 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
ételfesték 4 csepp
meggy 15 dkg
vörösbor 1 dl
balzsamecet 3 ek