r
Nosalty Logó

Mentás-gyömbéres mascarpone meggyel

Sandrine
Mentás-gyömbéres mascarpone meggyel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

783
Kalória
10.3g
Fehérje
42.7g
Szénhidrát
59.2g
Zsír
131.4g
Víz
27.8g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
37.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 783 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1564 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    131.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    535 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 783 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    262.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1071 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1564 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. A friss mentaleveleket hideg vízzel leöblítjük, majd mozsárba tesszük 1 cs vaníliás- illetve 2 ek sima cukorral. (Félreteszünk pár levelet a meggyhez és díszítéshez.) Mozsártörővel addig törjük, amíg egynemű lesz. Hozzáreszelünk kevés friss gyömbért, ezzel is tovább törjük. Hozzáadunk 1 ek citromlevet.
  2. A mascarponekrémet a tejszínnel lazítjuk, és hozzákeverjük a mentás-gyömbéres-citromleves cukros pépet. Ha élénkebb zöld színű krémet szeretnénk, pár csepp zöld ételfestéket is belekeverünk. Az elkészült krémet fagyasztóba tesszük 10 percre.
  3. A fagyos meggyet egy lábasba tesszük, hozzáöntjük a bort, a balzsamecetet, a maradék cukrot, 2-3 összetépkedett mentalevelet, citromlevet, és ízlés szerint gyömbért. Ezt közepes lángon addig forraljuk, amíg besűrűsödik, szirupossá válik.
  4. Összeállítjuk az édességet. A mascarponekrémet kivesszük a mélyhűtőből. Üvegpoharakba adagoljuk úgy, hogy krémmel kezdjük a rétegezést, és a szirupos meggyel fejezzük be. Mentalevelekkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p

A menta-mascarpone-meggy hármasból szerettem volna egy izgalmas desszertet kreálni. Ez lett belőle. Üde zöld selymes krém, savanykás balzsamos meggyel kiegészülve. Szerintem isteni és könnyű. A mascarponés krémet édes tejszínhabbal is lazíthatjuk, mielőtt poharakba adagolnánk.

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...