r
Nosalty Logó

Eper-joghurt terrine

Glaser
Eper-joghurt terrine
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A terrinhez

Az eperpüréhez

360
Kalória
8.4g
Fehérje
40.7g
Szénhidrátok
15.6g
Zsír
226.1g
Víz
9.8g
Koleszterin
2.7g
Rost
34g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A terrinhez

Az eperpüréhez

Összesen 360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A terrinhez

Az eperpüréhez

Összesen 1445 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A terrinhez

Az eperpüréhez

Összesen 109 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    226.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    904.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1445 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

A terrinhez

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Egy hosszúkás sütőformát (kb. 1 ¼ -l, 21 cm hosszú) háztartási fóliával kibélelünk.
  2. A proseccot elkeverjük a sziruppal.
  3. 350 g epret megtisztítunk, megmossuk, és szeletekre vágjuk.
  4. 3 lap zselatint kifacsarunk, felolvasztjuk, és a proseccot hozzáadjuk.
  5. A szeletekre vágott epernek a felét elrendezzük a forma alján, ráöntjük a prosecco felét, és berakjuk 40 percre a hűtőbe. (A megmaradt proseccot nem hűtjük.)
  6. A mascarponét elkeverjük a joghurttal, 50 g cukorral, a citromhéjjal és citromlével.
  7. A megmaradt 3 lap zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, 2 ek krémmel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi krémhez.
  8. Kivesszük a formát a hűtőből, rásimítjuk a mascarponés krémnek a felét. A formát visszatesszük a hűtőbe további 30 percre. (A megmaradt krémet nem hűtjük.)
  9. Ismét kivesszük a formát a hűtőből, elosztjuk a krémre a szeletelt epreket, majd ráöntjük a maradék proseccot. 40 percre hűtőbe tesszük.
  10. Ismét kivesszük a hűtőből. A maradék krémet a zselére simítjuk, és legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.
  11. A megmaradt 150 g epret megmossuk, tisztítjuk, és 1-2 ek cukorral pürésítjük.
  12. A terrine-t kiborítjuk, a fóliát óvatosan lehúzzuk. Szeletekre vágjuk. Tálaljuk az eperpürével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc

Még egy epres desszert.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Életminőségünk romlásának okai 80%-ban a bélben keresendők" – Interjú Dr....

Negyvennapos nagyböjt, időszakos böjt, étkezési ablakok, diéták, a különböző életmód-programoknak se szeri se száma, az ember hirtelen azt sem tudja, melyikhez kapjon közülük. Dr. Schwab Richárd gasztroenterológus [SR] és Hadnagy Viktória dietetikus [HV] a Nosaltynak adott interjúban segít, hogy kicsit tisztábban lássunk, de elmondják azt is, tudatosabbak lettünk-e az étkezésünket, életmódunkat illetően, és hogy miért problémás, ha minden bajra gyógyszeres megoldást keresünk.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...