r
Nosalty Logó

Mentás eperkrém házi fűszeres csokoládéval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mentás eperkrém házi fűszeres csokoládéval
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Az eperhabhoz

A csokoládéhoz

Összesen 972 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Az eperhabhoz

A csokoládéhoz

Összesen 3890 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Az eperhabhoz

A csokoládéhoz

Összesen 298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 972 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    323.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2786.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    802 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    799 micro
Összesen 3890 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Az eperhabhoz

A csokoládéhoz

Elkészítés

Az eperhabhoz

  1. Eperhab elkészítése:
  2. A tojások sárgáját vízgőz felett pasztörizáljuk: pár percig addig kavarjuk gyors mozdulatokkal habverővel, míg kissé kifehéredik, mártás sűrűségű lesz. Vigyázzunk, nehogy rántotta legyen! A vízgőzről levonva azonnal jeges vízben hűtjük, közben kavargatjuk. Nyúljunk be a tál alá, akkor jó, ha már hideg.
  3. Elektromos mixerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és mixerrel tovább keverjük. A krémnek szilárdnak, de habos állományúnak kell lennie. Hozzáadjuk az apróra vágott mentát is.
  4. Az epret pürésítjük, átszűrjük, (kb. 3 dl eperlét ad ki), majd a cukorral felforraljuk, kissé besűrítjük, hűtjük, hozzáadjuk az átszűrt limelevet.
  5. Végül a cukros eperlevet hozzákeverjük a mascarponés krémhez és normál hűtőben 12 órán át hűtjük.
  6. Csokoládé elkészítése:
  7. A hozzávalókat vízgőz fölött felolvasztjuk, majd fóliával kibélelt tálra vagy formába öntjük. Dermedés után szeletelhető.
  8. A desszertünkhöz jelen esetben olvadt állapotban használjuk fel: a poharakba adott krém tetejére csurgatjuk. Mentalevéllel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6639
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 08.

Ajánló

Ajánlott előző nap elkészíteni, mert tényleg kell neki 12 óra hűtés, az állga addig leginkább az eperturmixra emlékeztet. Hűtés hatására a kréme "meghúz", habkönnyű állagú lesz, kanálllal adagolható. Babapiskótával is lehet tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet erre a versenyre készítettem.

Hozzávalók

Az eperhabhoz

A csokoládéhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.